2014-07-09 10:35:05
Φωτογραφία για Τι ζώο να είναι άραγε αυτό; [photos]
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό που θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες είναι ένα ζωάκι. Το ξέρετε όλοι και πολλοί από εσάς μπορεί να το είχατε σαν κατοικίδιο στην παιδική σας ηλικία ή να το έχετε κάνει δώρο στα παιδιά σας. Ποιο ζωάκι είναι, όμως;

Μπορεί να μην το σκεφτήκατε αμέσως, αλλά κάτω από αυτή την τεράστια μπάλα από μαλλιά βρίσκεται ένα μικρούλι κουνελάκι. Πρόκειται για ένα κουνέλι Αγκύρας, μια ράτσα που σαν χαρακτηριστικό έχει το πολύ μαλακό και μακρύ τρίχωμα.

Η περήφανη ιδιοκτήτης του ισχυρίζεται ότι αυτό είναι το κουνέλι με το μακρύτερο ή τουλάχιστον το πιο απαλό τρίχωμα στον κόσμο. Πληροφοριακά, αξίζει να αναφερθεί ότι το μαλλί του φτάνει τα 25,5 εκατοστά σε μήκος.

Η Betty Chu, η εκτροφέας, είναι επίτιμος καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του San Jose και εκτρέφει τα κουνέλια της, ώστε να συμμετέχουν σε διάφορα σόου. Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό έχει ταξιδέψει σε όλη την Πολιτεία της Καλιφόρνια για να τα παρουσιάσει.


Μέχρι στιγμής, τα κατοικίδιά της έχουν κερδίσει σε πολλούς διαγωνισμούς. Για τον καλλωπισμό τους, χρησιμοποιεί ψαλίδι, όμως δεν έχει βλάψει ποτέ τους τριχωτούς  φίλους της. Το περίεργο με τα κουνελάκια Αγκύρας, πέρα από την εμφάνισή τους, είναι ότι αν κανείς τα ξυρίσει τελείως, από μόνα τους ζυγίζουν μόνο περίπου 2,5-3 κιλά.

Το να προετοιμάσει κανείς τα κουνελάκια αυτά, ώστε να τα παρουσιάσει, είναι μια δύσκολη και λεπτή δουλειά. Η Betty χρησιμοποιεί ειδική βούρτσα και πιστολάκι μαλλιών, έτσι ώστε να καταφέρει να δώσει στα ζωάκια της τον όγκο που έχουν.

Τα μαλλιά τους μακραίνουν περίπου 3 εκατοστά τον μήνα και η Betty χρησιμοποιεί το μαλλί που τους κόβει, για να φτιάχνει κασκόλ, καπέλα και γάντια.

Το μαλλί του συγκεκριμένου κουνελιού φτάνει τα 25,5 εκατοστά

Για την ιστορία να πούμε ότι η ράτσα αυτή κατάγεται από την Άγκυρα την Τουρκίας και αποτελεί μια από τις πρώτες που εξημερώθηκαν, επειδή οι άνθρωποι ήθελαν την γούνα τους. Μοιάζουν με μπάλα και το μοναδικό σημείο του σώματός τους που δεν έχει μακρύ τρίχωμα είναι η μουσούδα τους.

Τον 18ο αιώνα έκαναν την εμφάνισή τους στην Γαλλία και από εξαπλώθηκαν σε όλη την Ευρώπη. Στις Ηνωμένες Πολιτείες έφτασαν στις αρχές του 1900. Σήμερα, οι περισσότεροι τα έχουν σαν κατοικίδια, αλλά εξαιτίας του τριχώματός τους, χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα.

Το πάθος της Betty, που δεν κουράζεται να τα φροντίζει καθημερινά, είναι η αναπαραγωγή του είδους. Η ίδια δεν κερδίζει κάτι από αυτό, παρά μόνο την ικανοποίηση που παίρνει με το να τα έχει σαν κατοικίδια.

Σύμφωνα με την εκτροφέα, “είναι αξιαγάπητα. Μπορούν να εκπαιδευτούν σε τέτοιο βαθμό, όπως οι γάτες και να ακολουθούν τα αφεντικά τους, όπως οι σκύλοι”.
pathfinder.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ