2014-07-09 19:16:08
Φωτογραφία για Τέρενς Κουίκ: Μετά από σαράντα χρόνια, η Ελληνική Δημοκρατία υπογράφει πάλι ρηματική διακοίνωση
Ο Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, από το βήμα της Βουλής, έκανε την εξής... παρέμβαση σχετικά με την πρωτοφανή ενέργεια του Αντιπροέδρου της συγκυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, να στείλει ρηματική διακοίνωση στην Κυπριακή Δημοκρατία:

«Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι, πριν από 40 χρόνια, επί Μακαρίου, η Κυπριακή Δημοκρατία είχε ζητήσει από τους Συνταγματάρχες να αποσύρουν τις δυνάμεις τις Ελληνικές από το νησί.

Τότε, αντέδρασε η Δικτατορία Ιωαννίδη της Αθήνας με ρηματική διακοίνωση, που υπέγραψε ο Γκιζίκης.

Μετά από σαράντα χρόνια, η Ελληνική Δημοκρατία υπογράφει πάλι ρηματική διακοίνωση, προς την πλευρά της Λευκωσίας, ζητώντας ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Βενιζέλος και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και μάλιστα, όπως λέει σε χτεσινή του ανακοίνωση, με την σύμφωνη γνώμη - ήταν ενημερωμένος εν πάση περιπτώσει - του Πρωθυπουργού της χώρας ,να πάρει θέση η Κύπρος.


Ζητούσε η ελληνική πλευρά από την κυπριακή πλευρά να πάρει θέση για την καταγγελία της Ευρωβουλευτού του ΔΗΣΥ Ελένης Θεοχάρους, η οποία έλεγε, ότι η ελληνική πλευρά και ο Βενιζέλος συγκεκριμένα, δεν αντέδρασαν στην γραπτή πρόταση - θέση, την οποία διατύπωνε η τουρκική πλευρά στο Λουξεμβούργο, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ΕΚΛΙΠΟΥΣΑ!

Πρέπει να σας πω, κ. κ. συνάδελφοι, ότι αυτή η ρηματική διακοίνωση, αυτή η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ενέργεια, η οποία έγινε εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχει ξεσηκώσει όλο το νησί.

Και οι πληροφορίες μου είναι, ότι έρχεται στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδης, ο οποίος - σύμφωνα με δημοσιεύματα του Κυπριακού Τύπου - θέλει να παρέμβει για να «κλείσει» αυτό το ζήτημα.

Ελπίζω η επίσκεψη του εδώ να μην είναι ΜΟΝΟ γι’ αυτό το θέμα» Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ