2014-07-10 01:23:07
Φωτογραφία για Ζήτημα υπογείων σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με την τρόικα θέτει το ΠΑΣΟΚ
Ζήτημα υπογείων σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με την τρόικα θέτει το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την τοποθέτηση ενός βουλευτή του κόμματος, Βασίλη Χατζηλάμπρου στη Βουλή.

Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Άμυνας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όταν ο κ. Χατζηλάμπρου ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχθηκε ότι το κόμμα του γνωρίζει το σχέδιο για το πρόγραμμα εθελουσίας εργαζομένων της ΕΑΣ.

Αυτό όμως που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ήταν η φράση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μέσα στη Βουλή παραδέχθηκε "έχουμε και εμείς ανθρώπους στην τρόικα".

Η φραση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με τον ειδικό αγορητή του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Τριανταφύλλου να κατηγορεί ευθέως την αξιωματική αντιπολίτευση για διπλή κρυφή ατζέντα και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει τι συζητά με την τρόικα και γιατί δεν δημοσιοποιεί αυτή τη συζήτηση στην ελληνική κοινωνία.

Παράλληλα, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει εξηγγήσεις στους έλληνες πολίτες και σχολίασε χαρακτηριστικά πως "οι μάσκες έπεσαν".


Στο θέμα παρενέβη και η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας, Φώφη Γεννηματά η οποία με σαφή διάθεση ειρωνείας, σημείωσε πως ο "ΣΥΡΙΖΑ  έχει ανθρώπους μέσα στην τρόικα και ίσως γι’ αυτό δεν χρειάστηκε να έρθει στο γραφείο μου για να ενημερωθεί".

Απαντώντας ο κ. Χατζηλάμπρου με ανακοίνωσή του τονίζει:

«Στην απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, η κ. Φ. Γεννηματά να φέρει στη Βουλή το σχέδιο που συμφώνησε με την τρόικα για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, η αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι το σχέδιο είναι απόρρητο και να πάμε να το δούμε στο Πεντάγωνο.

Την ίδια στιγμή που όλοι ξέρουν ότι η συγκυβέρνηση σκοπεύει να κλείσει το εργοστάσιο της Μάνδρας και της Ελευσίνας, να εκκαθαρίσει τις θυγατρικές των ΕΑΣ ΑΒΕΕ και να μειώσει το προσωπικό με πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου», χωρίς να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα και η παραγωγική λειτουργία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

άνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν πως είναι θέμα ουσίας και δημοκρατίας να φέρουν το σχέδιο για την ελληνική αμυντική βιομηχανία στη Βουλή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος ρώτησε πού μάθαμε για το σχέδιο διάλυσης.

Η «βόμβα» είναι ότι αποκαλύπτεται το διαζύγιο που η συγκυβέρνηση έχει πάρει με την κοινή λογική, το χιούμορ και την πραγματικότητα».
patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ