2014-07-10 02:42:04
Φωτογραφία για Παπαρήγα: Νόθο το ερώτημα του δημοψηφίσματος του ΣΥΡΙΖΑ, αθωώνει την όλη πορεία ιδιωτικοποίησης μέχρι τώρα
 Η Αλ. Παπαρήγα τόνισε ότι αν το ΚΚΕ αποδεχτεί την κατάργηση ενός μόνο τμήματος της ιδιωτικοποίησης στην λογική του μικρότερου κακού τότε «αθωώνεται όλη η πορεία μέχρι τώρα κι αποδεχόμαστε την μετοχοποίηση, τον διαχωρισμό με την δημιουργία των ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ, κ.α.»

Η πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΚΕ σχολίασε ότι τυχόν αποδοχή της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ θα έβαζε «ταφόπλακα στο μέλλον», ενώ όπως θέτει το ζήτημα το ΚΚΕ «ανοίγει το θέμα στον λαό ότι είμαστε εναντίον όλων των ιδιωτικοποιήσεων». Πάντως η Αλ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι το δημοψήφισμα πρέπει να γίνει και «να χρησιμεύσει στον λαό για να οργανώσει την αντεπίθεσή του». Η πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ διέγνωσε ότι η κυβέρνηση «δεν έχει διάθεση να γίνει δημοψήφισμα, ούτε Ολομέλεια», καθώς έχει υιοθετήσει την «στρατηγική πυγμής και μαστιγίου» για να αντιμετωπίσει την αγανάκτηση του λαού.

Η Αλ. Παπαρήγα ισχυρίστηκε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει κρατικός λαϊκός τομέας στον καπιταλισμό» αλλά υπερασπίστηκε μια δημόσια ΔΕΗ. Υπενθύμισε ακόμα ότι το 1999 ο Συνασπισμός είχε ψηφίσει υπέρ της μετατροπής των εισφορών των εργαζομένων σε περιουσία της ΔΕΗ που μετοχοποιήθηκε. Τέλος, η πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΚΕ επιτέθηκε στην ηγεσία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ τονίζοντας ότι η βάση των εργαζομένων στην ΔΕΗ ήθελε να αντισταθεί στην επιστράτευση.
left.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ