2014-07-10 07:30:06
Φωτογραφία για Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στα βρετανικά αεροδρόμια
Όλοι οι επιβάτες αεροπορικών πτήσεων προς και από βρετανικά αεροδρόμια καλούνται να φροντίζουν να έχουν επαρκώς φορτισμένες τις ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές που μεταφέρουν στις χειραποσκευές τους, στο πλαίσιο αυξημένων μέτρων ασφαλείας.

Οι πρόσθετοι έλεγχοι και τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στη Βρετανία επεκτείνονται πλέον και σε πτήσεις πέρα από όσες έχουν προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα εντονότερα μέτρα ασφαλείας για τις διατλαντικές πτήσεις έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται από την περασμένη εβδομάδα, μετά από τις αμερικανικές πληροφορίες περί «αξιόπιστης» απειλής από μέλη της Αλ Κάιντα που φέρονται να κατασκευάζουν μη ανιχνεύσιμους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Το βρετανικό Υπουργείο Μεταφορών απέφυγε «για προφανείς λόγους» να δώσει λεπτομέρειες για τις πτήσεις στις οποίες θα εφαρμόζονται οι πρόσθετοι έλεγχοι.

Κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές, ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές, πιστολάκια μαλλιών και παντός είδους κάμερες μεταξύ άλλων συσκευών είναι πιθανό να ελέγχονται πλέον εξονυχιστικά, με το προσωπικό των αεροδρομίων να ζητά από τους ιδιοκτήτες να ανοίγουν τις συσκευές τους.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ