2014-07-10 15:45:58
Φωτογραφία για Μ. Γλέζος: Ποιος δεν φορολογεί πλούσιους και Ωνάσηδες κ. Γιούνγκερ;
Ο Μανώλης Γλέζος, "υποδέχτηκε" τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην ολομέλεια των ευρωβουλευτών της Αριστεράς, απευθύνοντας του τρία ερωτήματα Μ.Γλέζος στις Βρυξέλλες : "Ποια Ευρώπη εξυπηρετείτε κύριε Γιούνγκερ;"

  Ο Ζ.Κ. Γιούνκερ, χωρίς να δώσει εξειδικευμένες απαντήσεις, αναφέρθηκε γενικώς σε ευθύνες των εθνικών κυβερνήσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "δεν είναι αυτός που δημιούργησε τη διαφθορά σε κράτη-μέλη της ευρωζώνης, ούτε αυτός που συνέστησε να μην φορολογούνται στην Ελλάδα «οι πάμπλουτοι και οι Ωνάσηδες».

Ως προς το Κυπριακό δε αρκέστηκε στην αναφορά ότι η επίλυσή του αναζητείται κυρίως στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

 Καλά μας τα είπε ο Λουξεμβούργιος πολιτικός, εκείνο όμως που δεν διευκρίνισε, είναι, σε ποιόν απευθυνόταν.

Στον Αντώνη Σαμαρά;

Στον Ευ.Βενιζέλο;

Στον Γ.Παπανδρέου;

Στον Κ.Καραμανλή;

Στον Κ.Σημίτη;


Στον Γ.Στουρνάρα; στον Γ.Χαρδούβελη; στον Γ.Προβόπουλο; στον, Γ.Αλογοσκούφη;... σε ποιόν;

 Γιατί δεν ζητάειέι ευθύνες από τον δικό του πολιτικό χώρο που κυβερνάει στην πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών; Ξέρει για την διαφθορά της Siemens; της Vodafone; της Krupps; της Deutce Bank;

 Το σύνολο των Γερμανικών επιχειρηματικών κολοσσών είναι πίσω από κάθε αναφορά περί διαφθοράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση!  Το ξέρει; Το έχει ακούσει;

 Αναφέρθηκε και σε κάτι ακόμα ο Ζ.Κ.Γιούνγκερ, ανέφερε ότι "υπήρξε πρόβλημα δημοκρατικής νομιμοποίησης των αποφάσεων της τρόικας"!!!

Σοβαρά;  Και γιατί το λέει στην ολομέλεια των ευρωβουλευτών της Ευρωπαϊκής Αριστεράς;

Την κυρία Σπυράκη την ρώτησε; Πήρε την άδεια του Ευάγγελου Βενιζέλου; Το είπε στον Αντώνη Σαμαρά τρεις ημέρες πριν στην τελετή παράδοσης της προεδρίας από την Ελλάδα στην Ιταλία;

 Και τι σκοπεύει να κάνει για να ξεφύγει από το αγκάλιασμα θανάτου της τρόικας στην Ελλάδα;

 Να το διαπιστώνει όταν μιλάει σε αριστερό ακροατήριο και να το χειροκροτεί στα όργανα στα οποία προΐσταται;

Ο Ζ.Κ.Γιούνγκερ με τις απαντήσεις του εκτέθηκε και εξέθεσε τις Ελληνικές κυβερνήσεις.

Ο λόγος είναι απλός.

Αισθάνονται υπόλογοι απέναντι στους λαούς αλλά ταυτόχρονα είναι εξαρτημένοι από τους επιδοτούμενους επενδυτές" με τους οποίους τους δένουν "δεσμοί αίματος".

Ξέρουν ότι το έγκλημα κατά της Ελληνικής κοινωνίας και του Ελληνικού λαού, δεν παραγράφεται, δεν λησμονείται.

Φοβούνται το μέλλον και ανοίγουν παραθυράκια διαφυγής.

Μόνο που είναι τόσο στενά που κολλάνε και πιάνονται επ αυτοφόρω.

Το ρεπορτάζ του ΑΠΕ με τις "απόψεις" του Ζ.Κ.Γιούνγκερ στην ολομέλεια του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Απευθυνόμενος προς την ολομέλεια των ευρωβουλευτών της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, ενόψει της διαδικασίας για την επικύρωση της επιλογής του στο αξίωμα του προέδρου της Κομισιόν από την Ευρωβουλή την ερχόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο, ο Λουξεμβούργιος πολιτικός ανέφερε ότι υπήρξε πρόβλημα δημοκρατικής νομιμοποίησης των αποφάσεων της τρόικας.

Σημείωσε ότι ο ίδιος είχε διατυπώσει ενστάσεις ως προς τη συμμετοχή του ΔΝΤ στις επιχειρήσεις διάσωσης, γνωρίζοντας ότι το Ταμείο εφαρμόζει παντού και πάντα τις ίδιες συνταγές.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η συμμετοχή αυτή επιβλήθηκε διότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είχε την απαραίτητη για την αντιμετώπιση των οικονομικών κρίσεων «τεχνογνωσία», ενώ ταυτόχρονα επισήμανε ότι υπήρξαν και θετικές πτυχές στις δράσεις της τρόικας.

Από ελληνικής πλευράς, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, έθεσε προς τον προτεινόμενο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την προεδρία της Επιτροπής, ερωτήματα σχετικά τόσο με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας όσο και με το Κυπριακό.

Ο κ. Γιούνκερ, χωρίς να δώσει εξειδικευμένες απαντήσεις, αναφέρθηκε γενικώς σε ευθύνες των εθνικών κυβερνήσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν είναι αυτός που δημιούργησε τη διαφθορά σε κράτη-μέλη της ευρωζώνης, ούτε αυτός που συνέστησε να μην φορολογούνται στην Ελλάδα «οι πάμπλουτοι και οι Ωνάσηδες». Ως προς το Κυπριακό αρκέστηκε στην αναφορά ότι η επίλυσή του αναζητείται κυρίως στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

Κατά τα άλλα, ο κ. Γιούνκερ επανέλαβε τις απόψεις της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς και ειδικότερα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, υπό τη σημαία του οποίου διεκδικεί την προεδρία της Επιτροπής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι γνωρίζει πως απευθύνεται σε ευρωβουλευτές που δεν συμμερίζονται αυτές τις απόψεις και συνεπώς δεν θα τον υπερψηφίσουν.

Υποστήριξε ως έναν βαθμό τις πολιτικές λιτότητας, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να ξοδεύουμε λεφτά που δεν έχουμε» ενώ σε ό,τι αφορά την οικονομική μεγέθυνση, δήλωσε ότι αν εκλεγεί πρόεδρος της Επιτροπής θα εφαρμόσει πολιτικές για την τόνωσή της. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ