2014-07-11 12:32:09
Φωτογραφία για «Οριστική και αμετάκλητη η διακοπή λειτουργίας των εργοστασίων της ΕΒΖ»
Η απόφαση της διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ) να ακολουθήσει το σχέδιο της «Kantor» και να κλείσει, από φέτος κιόλας, τα... δύο εργοστάσια της εταιρείας σε Σέρρες και Ορεστιάδα φαίνεται πως είναι «οριστική και αμετάκλητη», ενώ θα διατηρήσει αυτό στο Πλατύ Ημαθίας.

Την εκτίμηση αυτή εξέφρασε ο πρόεδρος των εργαζομένων στις Σέρρες, Χριστόδουλος Βαρκάκης, μέλος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΒΖ, προσθέτοντας ότι «το λουκέτο στην παραγωγή των δύο εργοστασίων και οι τροποποιήσεις που θα γίνουν σε αυτά, θα έχουν ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση σημαντικών κονδυλίων για την εταιρεία, τόσο από τη χρήση φθηνότερης καύσιμης ύλης όσο και από τη μείωση του μισθολογικού κόστους».

Όπως εξήγησε σε σχετικές δηλώσεις του, στα δύο εργοστάσια θα εξοικονομηθούν τέσσερα εκατ. ευρώ μόνο από την αλλαγή χρήσης της καύσιμης ύλης καθώς το μέχρι σήμερα χρησιμοποιούμενο φυσικό αέριο θα αντικατασταθεί με υγροποιημένο αέριο, η τιμή του οποίου είναι πιο χαμηλή.

Σε ότι αφορά στο προσωπικό, ο κ. Βαρκάκης είπε ότι η μόνη διαδικασία που θα εκτελείται από όσους εργαζομένους θα παραμείνουν θα είναι η συγκέντρωση των ζαχαρότευτλων από τους παραγωγούς της περιοχής και η προώθησή τους στο εργοστάσιο του Πλατέως στο νομό Ημαθίας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ