2014-07-11 12:48:06
Φωτογραφία για Σε ομαδικές αγωγές θα προχωρήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας
Ο Ε&ΕΣΠ απέναντι στην ανάλγητη πολιτική της Κυβέρνησης η οποία στερεί το κοινωνικό αγαθό της Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και αποστέλλει χιλιάδες απειλητικά σημειώματα για κατασχέσεις, απάντησε με σειρά κινητοποιήσεων με κεντρικό θέμα το Ασφαλιστικό .

Τον τελευταίο μήνα πρωτοστάτησε με διάφορες δράσεις που ήταν οι εξής:

1. Αποστείλαμε έγγραφο διαμαρτυρίας προς την Διοικητή του ΟΑΕΕ και το Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης.

2. Συναντηθήκαμε με τους τοπικούς Αυτοδιοικητικούς: Δήμαρχο, Περιφερειάρχη για ανάλυση του θέματος και έκδοση ψηφισμάτων συμπαράστασης.

3. Συνεργαστήκαμε με τους τοπικούς Βουλευτές να πάρουν θέση και να φέρουν το θέμα στη Βουλή, αποστείλαμε τις θέσεις μας.

4. Πραγματοποιήθηκε διευρυμένο Δ.Σ. του Ε&ΕΣΠ με άλλους Επαγγελματικούς φορείς.

5. Ενισχύσαμε τις ομάδες αλληλεγγύης ανασφάλιστων για την αντιμετώπιση τυχόν κατασχέσεων.


6. Ενημερώσαμε τα πολιτικά κόμματα για παρεμβάσεις τους.

7. Η κινητοποίησή μας κορυφώθηκε στις 9/7/2014 όπου συγκεντρωθήκαμε στα γραφεία του ΟΑΕΕ, με την απαίτηση να θεωρούν τα βιβλιάρια υγείας όλων των συναδέλφων και στη συνέχεια με πορεία και από κοινού με την ΟΕΒΕΣΝΑ έγινε κατάληψη των γραφείων του ΚΕΑΟ για μια τουλάχιστον ώρα.

Ο Ε&ΕΣΠ δεν σταματάει εδώ, από σήμερα κιόλας αρχίζει η κατάθεση ομαδικών αγωγών βάση της απόφασης αριθ. 66/2014 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πατρών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που θέλουν να συμμετέχουν στην αγωγή να προσέρχονται στα γραφεία του Συλλόγου από 10:00π.μ. έως 14:00μ.μ. κάθε μέρα για την καταγραφή των στοιχείων τους και για την ενημέρωσή τους για τα επόμενα βήματά μας.

Τέλος καλούμε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των Δευτεροβάθμιων και Τριτοβάθμιων οργάνων μας να σταματήσουν να λειτουργούν ως «αμορτισέρ» στις εντεινόμενες αντιδράσεις και να αρέσκονται σε διαπιστώσεις «ροκανίζοντας» χρόνο και να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους, συντονίζοντας όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας, σε κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες.

Σε κάθε περίπτωση ενημερώνουμε τους συναδέλφους εμπόρους ότι αυτή ήταν μόνον η αρχή των κινητοποιήσεων και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά μας.

- Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.

- Κατάργηση των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών μέσω ΚΕΑΟ.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ