2014-07-12 05:22:06
Φωτογραφία για Τοποθετήθηκαν οι παγίδες για τον Σήφη τον κροκόδειλο! [video]
Τοποθετήθηκαν οι παγίδες για τον… Σήφη, τον κροκόδειλο που έχει γίνει θέμα συζήτησης σε όλη την Ελλάδα. Στο σημείο βρέθηκαν ο διευθυντής της διαχείρισης υδραυλικών έργων του ΟΑΚ, Βαγγέλης Μαμαγκάκης μαζί με τον ερπετολόγο από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Πέτρο Λυμπεράκη, την ΕΜΑΚ με υπεύθυνο τον κ. Τσικαλά αλλά και πλήθος επιστημόνων.

Όπως είχε αναφέρει και χθες η επιστημονική ομάδα (δείτε εδώ) πήγε στο Φράγμα των Ποταμών στη 1 το μεσημέρι οπότε και έκανε την επόπτευση του χώρου.

Λίγο αργότερα τοποθέτησαν τις παγίδες για τον κροκόδειλο, μία στο βορινό τμήμα της λίμνης και άλλη μία στο ανατολικό.

«Θέλουμε να μείνει εδώ ο κροκόδειλος»

Στο σημείο βρέθηκε πλήθος κόσμου, μεταξύ αυτών η δημοτική αρχή του Αμαρίου, κάτοικοι της περιοχής αλλά και τουρίστες που με τις φωτογραφικές τους μηχανές αποθανατίζουν την διαδικασία.

Σύσσωμος ο κόσμος του Αμαρίου θέλει να παραμείνει στο σημείο ο κροκόδειλος πιστεύοντας ότι θα τους βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής.


«Θέλουμε να μείνει εδώ ο κροκόδειλος και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να συνεργαστούμε για να βοηθήσουμε τουριστικά την περιοχή μας. Το Αμάρι και συγκεκριμένα το Φράγμα Ποταμών μπορεί να αποτελέσει έναν σπουδαίο τουριστικό προορισμό έχοντας εδώ τον κροκόδειλο», δήλωσε στο cretapost ο δήμαρχος Αμαρίου, Στέφανος Σημαντήρας.

Δύο κοτόπουλα στην… φάκα βρίσκονται από σήμερα το πρωί στη λίμνη Ποταμών, ειδική παραγγελία για τον Σήφη τον κροκόδειλο που ζει στην περιοχή το τελευταίο διάστημα.

Το cretapost από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο χώρο και παρακολούθησε τους επιστήμονες αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς που επόπτευσαν την περιοχή της λίμνης και έστησαν παράλληλα δύο παγίδες για να πιάσουν τον κροκόδειλο.

Η φασαρία τον… έδιωξε προς στιγμήν

Σήμερα ο κροκόδειλος δεν έκανε καμία εμφάνιση στη λίμνη των Ποταμών κι αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι απόλυτα λογικό καθώς υπήρχε αρκετός κόσμος συγκεντρωμένος στο σημείο για να παρακολουθήσουν την διαδικασία της τοποθέτησης των παγίδων.

«Έχει φύγει από αυτό το σημείο ο κροκόδειλος και είναι λογικό. Υπάρχει φασαρία βασικά γι’ αυτό και δεν έχει εμφανιστεί. Πρέπει να φύγουμε όλοι από εδώ, τώρα που στήσαμε τις παγίδες, να ακούσει ησυχία ώστε να ξαναέρθει. Τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε δουλειά. Βάλαμε την παγίδα, θα την αφήσουμε και θα περιμένουμε. Τώρα με τόση φασαρία και τόσο κόσμο δεν γίνεται δουλειά», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο διευθυντής διαχείρισης υδραυλικών έργων του ΟΑΚ, Βαγγέλης Μαμαγκάκης.

Δύο παγίδες με κοτόπουλα

Στη 1 το πρωί, οι εμπλεκόμενοι φορείς και πλήθος επιστημόνων βρέθηκαν στη λίμνη των Ποταμών στο Ρέθυμνο και τοποθέτησαν δύο παγίδες με κοτόπουλα στο βορινό και ανατολικό τμήμα της λίμνης.

«Βρεθήκαμε εδώ πέρα με όλους τους εμπλεκόμενους, την ΕΜΑΚ, το Δασαρχείο, τον ΟΑΚ και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και στήσαμε μία παγίδα που πιστεύουμε ότι θα πιαστεί ο κροκόδειλος μιας που φαίνεται ότι εδώ λιάζεται το πρωί. Βάλαμε και τη δεύτερη και τώρα περιμένουμε. Βάλαμε ένα κοτόπουλο για δόλωμα, έγινε το καμουφλάζ για να μην δει το ζώο ένα εντελώς ξένο στο χώρο του», επεσήμανε ο ερπετολόγος από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Πέτρος Λυμπεράκης ενώ παράλληλα τόνισε πως πρώτα θα πιάσουν τον πρώτο και στη συνέχεια θα βρούνε τον δεύτερο, εφόσον αυτός υπάρχει.

«Θέλουμε να μείνει στην περιοχή»

Ήδη έχουν γίνει συζητήσεις για το ποιο θα είναι το μέλλον το κροκόδειλου εφόσον και πιαστεί. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας έχει έρθει ήδη σε επαφή με το Αττικό Πάρκο αλλά και με το ΕΛΚΕΘΕ που δείχνει έντονο ενδιαφέρον να τον κρατήσει.

Ωστόσο, φορείς και κάτοικοι της περιοχής έχουν άλλη άποψη. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στο cretapostθέλουν ο κροκόδειλος να παραμείνει στη λίμνη των Ποταμών.

«Μετά το πρώτο σοκ και την έκπληξη από την ύπαρξη αυτού του άγριου ζώου εδώ, κατά την άποψή μας, κι αν οι επιστήμονες συμφωνούν, εμείς θα θέλαμε ο κροκόδειλος να παραμείνει στην περιοχή. Επαναλαμβάνω όμως, εφόσον είναι ασφαλές τόσο για το ίδιο το ζώο όσο και για τους ανθρώπους. Αυτό μπορούν να μας το πουν οι επιστήμονες και οι ερευνητές. Θεωρώ όμως ότι εφόσον το ζώο κατάφερε κι επιβίωσε μόνο του στις συνθήκες της λίμνης εδώ, μακριά από το φυσικό του περιβάλλον, θα είναι καλό να παραμείνει στην περιοχή και για ερευνητικούς λόγους», επεσήμανε η αντιπεριφερειάρχης, Μαίρη Λιονή.

Την ίδια ώρα, ο ερπετολόγος κ. Λυμπεράκης δήλωσε για το θέμα ότι «αυτό σίγουρα θα το αποφασίσουν οι αρμόδιοι  αν κι εγώ είμαι πολύ αρνητικός σ’ αυτή την ιδέα. Γιατί και ο δήμαρχος μετά του Αποκόρωνα είναι να πάω π.χ. δύο ιπποπόταμους στη λίμνη Κουρνά και μετά πώς θα σταματήσει αυτό. Δεν γίνεται».
cretapost.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ