2014-07-12 09:30:12
Φωτογραφία για Κούγιας για Εισαγγελέα Αιγίου: Πήγε στα κρατητήρια και μιλούσε με τον Φράγκο! - Θα του κάνω αναφορά στον Αρειο Πάγο
Οι ποινές του Μικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Πάτρας για τους Αλέξη Φράγκο και Ανδρέα Κούγια που καταδικάστηκαν για τις δολοφονίες των Πάνου Τσίρκα και Νίκου Ντάντη στην οδό Ανθείας, προκάλεσαν την «έκρηξη» του συνηγόρου της Πολιτικής Αγωγής Αλέξη Κούγια. Ο οποίος τα έβαλε ανοιχτά με τον Εισαγγελέα Αιγίου κ. Μάκο σε σχέση με τα ελαφρυντικά που έγιναν δεκτά από το Δικαστήριο (της ανάρμοστης συμπεριφοράς των θυμάτων) και τελικά το "σπάσιμο" των ισοβίων. "Μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων Τσίρκα και Νταντή θα προσφύγουμε στον Άρειο Πάγο και θα κάνουμε αναφορά για τον Εισαγγελέα" δήλωσε στον Max Fm ο Αλέξης Κούγιας.

Είπε μάλιστα πως οι προτάσεις του Εισαγγελέα ήταν προκλητικές, ενώ ισχυρίστηκε πως ο Εισαγγελικός Λειτουργός κατέβηκε στα κρατητήρια και μιλούσε για αρκετή ώρα με τον Αλέξη Φράγκο.

Δήλωσε ακόμη το εξής: «Είναι δυνατόν να δέχεται το Δικαστήριο πως ο Νταντής είχε ανάρμοστη συμπεριφορά στον Κούγια και τον Φράγκο; Αφού δεν τον ήξεραν καν
. Εμείς δεν μπορούσαμε να παρέμβουμε σε αυτό. Νομικά δεν είχαμε δικαίωμα να μιλήσουμε. Ομως μπορούσε να το κάνει ο Εισαγγελέας. Και δεν το έκανε. Το Δικαστήριο Αιγίου είναι γνωστό «αθωωτήριο». Αθώωσε τους μπράβους, αθώωσε τον Βάκρινο που στη συνέχεια καταδικάστηκε από το Εφετείο Πατρών. Ο Ματθαίος Μάκος, ο Εισαγγελέας Αιγίου, δεν πρέπει να νομίζει πως το Δικαστήριο είναι δικό του! Δεν έκανε ούτε μία ερώτηση σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Μα τον Νταντή τον ξεχνάνε; Ειναι δυνατόν να λέει ο Εισαγγελέας πως για τον Φράγκο και τον Κούγια που σκότωσαν τον Νταντή πως υπάρχει το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς θύματος; Τους είχε πειράξει ο Νταντής"; κατέληξε ο κ. Κούγιας. Δηλώνοντας πάντως πως είναι ευχαριστημένος από το ότι το Δικαστήριο δεν αναγνώρισε τον βρασμό ψυχής και πως το Εφετείο Πατρών θα αποδώσει Δικαιοσύνη.

Από την άλλη πλευρά ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της απόφασης του Δικαστηρίου Αιγίου εμφανίστηκε ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων Αλέξη Φράγκου και Ανδρέα Κούγια Σάκης Κεχαγιόγλου. Οπως είπε ήταν απόλυτα δίκαιη η αναγνώριση του ελαφρυντικού της "ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος" και για τους δύο κατηγορούμενους, αφού και ο μπάρμπαν Ανδρέας Κούγιας ήταν κουμπάρος του δολοφονηθέντα Κώστα Φράγκου. Δήλωσε ακόμη ότι ο Ανδρέας Κούγιας παραμένει εξαφανισμένος γιατί όπως ο ίδιος του είπ,ε φοβάται για τη ζωή του.

ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ: Ο Εισαγγελέας δέχθηκε να μείνει ελεύθερος ο Ανδρέας Κούγιας

O κ. Κεχαγιόγλου δήλωσε ακόμη ότι η υπεράσπιση είναι ιδιαιτέρως ικανοποιημένη γιατί ο Εισαγγελέας έκανε αποδεκτό το αίτημά της να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η ποινή κάθειρξης στον Ανδρέα Κούγια, και να αφεθεί ελεύθερος έστω και αν το Δικαστήριο τελικά δεν το δέχθηκε. Ο κ. Αλέξης Κούγιας σχολίασε πως είναι απαράδεκτο ο Εισαγγελέας να προτείνει αναστολή της ποινής για κάποιον που απεδείχθη πως σκότωσε εν ψυχρώ και μάλιστα χωρίς να έχει καμία σχέση με τα θύματά του. Θεώρησε δε αστεία την αιτιολογία που προβάλλει ο κατηγορούμενος μπάρμαν για να μην εμφανιστεί στο Δικαστήριο, αφού όποτε και αν συλληφθεί θα εκτίσει την ποινή του στην φυλακή.

Οι ποινές

Να υπενθυμίσουμε ότι και οι δύο καταδικάστηκαν σε 36 χρόνια και 10 μήνες φυλάκιση (36 και 8 για τον Κούγια), όμως ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας προβλέπει ανώτατη ποινή κάθειρξης τα 25 χρόνια. Ετσι και οι δύο καταδικάστηκαν «κατά συγχώνευση» σε 25 χρόνια έκαστος. Ο κ. Κεχαγιόγλου δήλωσε πως αν το Εφετείο Πατρών δεχθεί το ότι το έγκλημα ετελέσθη σε βρασμό ψυχής (κάτι που δεν δέχθηκε το Δικαστήριο Αιγίου), τότε η ποινή θα μειωθεί ακόμη περισσότερο και ο Αλέξης Φράγκος θα παραμείνει στη φυλακή λιγότερο από δέκα χρόνια.

Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ