2014-07-15 00:05:02
Φωτογραφία για ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ... ΣΤΗΜΕΝΑ
Ο Μίτσελ έκανε πολλές δοκιμές και στην προπόνηση της Δευτέρας, δουλεύοντας πάνω στην τακτική και προς το τέλος και με στημένα.

To... μενού για τους ερυθρόλευκους ξεκίνησε με τρέξιμο και το καθιερωμένο κορόϊδο. Στην συνέχεια δούλεψαν πάνω στο κοντρόλ και στις πάσες καθώς και στα τελειώματα. Ο Ισπανό τεχνικός συνέχισε μία άσκηση κατοχής και πίεσης χωρίζοντας τους παίκτες του σε δύο ομάδες και έχοντας στα πλάγια έξι μπαλαντέρ που "μοίραζαν" την μπάλα.

Σειρά πήρε μετά η αμυντική και η επιθετική τακτική. Σε τέσσερις ομάδες οι παίκτες του Ολυμπιακού δούλεψαν από μία με τους Μίτσελ και Αλκόρτα (στο αμυντικό κομμάτι) και από την άλλη στο επιθετικό με τον Νικοπολίδη. Οι δύο γκολκίπερ που χρησιμοποιήθηκαν ήταν οι Χουτεσιώτης και Στρέντζος. Οι ασκήσεις αυτές έδωσαν την ευκαιρία στο τεχνικό επιτελείο για νέες δοκιμές.

Για παράδειγμα στην αμυντική διάταξη ήταν αρχικά οι Σαλίνο, Αυλωνίτης, Σιόβας και Μπονγκ και μετά οι Αμπιντάλ, Αβραάμ, Μαζουάκου και Ελαμπντελαουί. Το ενδιαφέρον στοιχείο ήταν πως όταν η μία ομάδα έκανε την επίθεση το ένα από τα δύο αμυντικά χαφ (Μπουχαλάκης ή Εντινγκά) γύριζε πίσω για να γίνουν πέντε οι παίκτες στην άμυνα.


Στην επιθετική τακτική από την άλλη ο Σαβιόλα αποδείχθηκε άκρως... αποτελεσματικός βάζοντας αρκετά γκολ ενώ ο Κολοβός σκόραρε με μία σουτάρα. Στην άσκηση που είχε την μορφή διπλού στη συνέχεια όπως ήταν λογικό οι δοκιμές έδιναν και έπαιρναν. Οι μπλε ξεκίνησαν με γκολκίπερ τον Χουτεσιώτη, δεξί μπακ τον Σαλίνο, στόπερ τους Βούρο και Σιόβα και αριστερό μπακ τον Λυκογιάννη.

Στο κέντρο ήταν οι Κασάμι και Γιαταμπαρέ, στα δύο άκρα οι Γκαζαριάν και Ντοσεβί και ο Σαβιόλα πίσω από τον Βέργο. Οι κίτρινοι είχαν τον Μέγιερι κάτω από τα γκολπόστ, τους Ομάρ, Αβραάμ, Αμπιντάλ και Μαζουάκου στην άμυνά τους, τους Εντινγκά και Μπουχαλάκη στο κέντρο, επιτελικό τον Κολοβό, στα χαφ τον Βλαχοδήμο και τον Φουστέρ και φορ τον Διαμαντάκο.

Ο Κασάμι πάντως εν μέσω των αλλαγών έπαιξε και πάλι στον άξονα με τον Εντινγκά. Ο Λυκογιάννης ήταν εκείνος που σκόραρε με κεφαλιά με τον Μίτσελ να φωνάζει προς τους παίκτες του πως πρέπει να... "κρατάτε τις γραμμές σας. Αλλάζετε γρήγορα την μπάλα και εκεί που πρέπει γυρίζετε πίσω".

Το πρόγραμμα έκλεισε με άσκηση με 3 ζώνες στο επιθετικό κομμάτι.

Ο Ισπανός τεχνικός με την συμβολή του Ρομπέρτο εξήγησε στους παίκτες του ότι παίζουν με 3 ζώνες "αλλάζοντας σωστά την μπάλα ανάμεσά τους. Όταν η μπάλα περνάει άουτ, τότε ξεκινάμε με μεγάλη πάσα από τον γκολκίπερ".

Στην διάρκεια της εν λόγω άσκησης δούλεψε και στα στημένα με κόρνερ από τον Ντοσεβί και εκτελέσεις φάουλ από τον Φουστέρ και τον Γκαζαριάν.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ