2014-07-15 00:11:15
Φωτογραφία για Τι προσπαθεί να πετύχει η Τουρκία με τις υπερπτήσεις Μαχητικών...
Το μήνυμα που προσπαθούσαν κάποιοι κύκλοι στην Ελλάδα οτι οι Παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου στο Αιγαίο γίνονται χωρίς να υπάρχει ενημέρωση των Πολιτικών  της Τουρκίας αλλά εφάρμοζαν την τακτική οι Τούρκοι Στρατηγοί και μάλιστα όπως ισχυρίζονταν εν αγνοίας τους …Έπεσε στο κενό!

Αναλύοντας την Τακτική των Τούρκων χρόνια τώρα στο Αιγαίο και βλέποντας τα αποτελέσματα των καθημερινών βημάτων πίσω που κάνει σε όλα τα επίπεδα η Ελλάδα έχουν απλά αποθρασυνθεί αλλά ταυτόχρονα ακολουθούν και την ίδια Στρατηγική που δυστυχώς οι Πολιτικοί μας αδυνατούν να την προβλέψουν αλλά την ακολουθούν ασθμαίνοντας και πολλές φορές την επικροτούν !

Αν θυμηθούμε το περίφημο μνημόνιο «ΓΙΛΜΑΖ -ΠΑΠΟΥΛΙΑ» που ουδέποτε εφαρμόστηκε από την Τουρκία που προέβλεπε το Σεβασμό των Μεγάλων Θρησκευτικών Εορτών αλλά και την μη πτήση μαχητικών αεροσκαφών και ασκήσεων κατά τους θερινούς μήνες λόγω τουρισμού (τρομάρα μας ) δεν εφαρμόστηκε ποτέ βέβαια, αλλά και αν φτάσουμε στα περίφημα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και τρίχες κατσαρές  , που μόνο κάτι άσχετοι περιθωριακοί που  το παίζουν δήθεν πολίτες του κόσμου και κάτι άσχετοι πολιτικοί σαν τον Γ.Παπανδρέου που έπεφτε στην Παγίδα του Ερντογάν,χωρίς ποτέ να έχει πάρει κάτι από  τις προβλέψεις και τις ανησυχίες του Πατέρα του !


Μετά την επίσκεψη – επιθεώρηση των Στρατιωτικών Φυλακίων στο Αγαθονήσι του ΥΕΘΑ Αβραμόπουλου και της Στρατιωτικής Ηγεσίας …Οι Τούρκοι έστησαν Στρατηγικό Σχέδιο  αμφισβήτησης  της  Κυριαρχίας της Περιοχής και όποιος πιστεύει ότι στην Σημερινή Τουρκία του Ερντογάν και του Γκιούλ ,οτι το έστησαν μόνοι τους οι Στρατηγοί πλανώνται πλάνην οικτρά !

Την ημέρα και την ώρα που ο ΥΕΘΑ έστελνε μήνυμα ειρήνης απο το Καστελόριζο οι Τούρκοι έστειλαν τον δικό τους μήνυμα και είναι καθαρό ..Αμφισβητούν την κυριαρχία της Ελλάδος στην Περιοχή και την ΑΟΖ και το μήνυμα φεύγει και πάει εκτός Ελλάδος στους επενδυτές που θα θελήσουν αύριο να εκμεταλλευτούν τα κοιτάσματα αερίου και υδρογονανθράκων που υπάρχουν σίγουρα στην περιοχή !

Το μήνυμα τους είναι καθαρό και ξάστερο , λέει δε  ότι τίποτε δεν μπορεί να γίνει στην περιοχή χωρίς την συγκατάθεση της Τουρκίας Κανείς βέβαια δεν πρόκειται  ποτέ να μας πάρει στα σοβαρά όταν ανεχόμαστε υπερπτήσεις  πάνω από Ελληνικά νησιά χωρίς να αντιδρούμε …δεν μιλάμε για αμφισβήτηση του Εναερίου Χώρου ή παραβίαση του FIR που οι Έλληνες Πολιτικοί ρωτούσαν πόσα μέτρα μπήκε μέσα ο Τούρκος αλλά για επίδειξη οπλισμένου τσαμπουκά σαν κοινός νονός της περιοχής!

Ούτε έχουμε πια  την δικαιολογία των πολιτικών μας ότι και εμείς προκαλούμε …Οπότε αφού θα μας οδηγήσουν στο φόβο και στην μιζέρια ότι δήθεν αυτά μπορούμε αυτά κάνουμε ,για θυμηθείτε τον Σημίτη που το είπε στα Ίμια, η στρατηγική των Γκρίζων Ζωνών θα πιάσει και θα αποφέρει καρπούς !

Τι θα μας σερβίρουν αύριο οι Ηγέτες μας αφού δεν μπορούμε να βγάλουμε τον πλούτο μήπως είναι καλύτερα να τα μοιράσουμε ; …Θυμηθείτε το !

Οι Τούρκοι για να είναι εντάξει και με τον διεθνή Παράγοντα  έβγαλαν ανακοίνωση ότι τα Ελληνικά Μαχητικά στόχευαν και παρενόχλησαν τα Τουρκικά που εκτελούσαν εκπαιδευτική πτήση Οπλισμένα πάνω από Ελληνικά νησιά !

Η σχετική ανακοίνωση από το  Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Yeni Safak, υποστήριξε ότι τα συγκεκριμένα μαχητικά  F-4,  πραγματοποιούσαν εκπαιδευτικές πτήσεις στο Αιγαίου και παρενοχλήθηκαν από ελληνικά αεροσκάφη.  (Θράσος λέγεται αυτό)  αλλά είδατε καμιά αντίδραση του Ελληνικού ΥΠΕΞ ; Έφερε το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο; Αντίθετα κάτι ψέλλισαν για τα δημοκρατικά δικαιώματα των Ουκρανων   ξεχνώντας ότι οι Ναζί του Κιέβου ανέτρεψαν πραξικοπηματικά εκλεγμένη Κυβέρνηση !

Η Τουρκία για ακόμη μία φορά αποδεικνύει  ότι όχι μόνο δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής  αλλά και  δεν σέβεται ποτέ  ούτε  τις συμφωνίες που κατά καιρούς κάνει, ούτε και την υπογραφή της.

Ούτε πρέπει να πέσουμε στην παγίδα για μια ακόμη φορά των συνομιλιών …Δεν έχουμε τίποτε να δώσουμε αλλά έχουμε πολλά που πρέπει να κρατήσουμε !

  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τουρκία βαδίζει πάνω σε σχέδιο στρατηγικής και έχει αποδείξει ότι ξέρει να περιμένει …Αλλά αν δεν διδαχθούμε ότι σχεδίασαν τον ΑΤΤΙΛΑ II ανήμερα της Παναγιάς τορπιλίζοντας τις συνομιλίες πριν από 40 χρόνια στη Κύπρο …Είμαστε άξιοι της τύχης μας και της κακομοιριάς μας !

Οι Στρατηγοί της Άγκυρας, από ότι φαίνεται,  πήραν άνωθεν την εντολή  την περασμένη Τετάρτη να  πετάξουν πάνω από το συγκεκριμένο σημείο και να αμφισβητήσουν με αυτό τον τρόπο την Ελληνική κυριαρχία ενώ ο ΥΕΘΑ  ήταν στο ακριτικό Καστελόριζο.

Σας λέει κάτι αυτό ;
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ