2014-07-15 06:10:04
Φωτογραφία για Κουρδικά έργα οχύρωσης & κέντρο επιχ/σεων με ΗΠΑ
Η κουρδική περιφερειακή κυβέρνηση, δια μελών της, ανακοίνωσαν ότι οι ένοπλες δυνάμεις, οι «Πεσμεργκά», ξεκίνησαν οχυρωματικά έργα με το σκάψιμο τάφρου που θα χωρίζει τα κουρδικά εδάφη με αυτά που τελούν υπό τον έλεγχο της ισλαμικού κράτους (IS), τέως ISIL.

Το άλλο ενδιαφέρον που προέκυψε από τις διαρροές, είναι ότι οι Κούρδοι και οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να συστήσουν κοινό κέντρο επιχειρήσεων για τις δυνάμεις των Πεσμεργκά και των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που θα σταθμεύσουν στην περιοχή. Οι σχεδιασμοί έχουν ολοκληρωθεί και αναμένονται ανακοινώσεις.

Τα ανωτέρω δίνουν εν μέρει απάντηση τόσο σε θεωρίες περί μιας «μεγάλης συνωμοσίας» όπου Κούρδοι, Αμερικανοί, Τούρκοι, Ισραηλινοί και η ISIL και άλλα φιλικά καθεστώτα στην ευρύτερη περιοχή εργάζονται από κοινού για να διαλύσουν όλοι μαζί το Ιράκ και να αναδιατάξουν τα σύνορα στην περιοχή, όσο και στις αμφιβολίες του κατά πόσον οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ ή κατά της ανάδυσης κουρδικού κράτους στην περιοχή, έστω και σε ελαφρώς μεταγενέστερο χρονικό διάστημα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ