2014-07-15 15:07:13
Φωτογραφία για Ξεκίνησε το 28ο Φεστιβάλ του αρχαίου θεάτρου Οινιάδων στην Αιτωλοακαρνανία
Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγαν οι θεατές από την παράσταση αρχαίου δράματος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, «Φιλοκτήτης», που ήταν η φετινή εναρκτήρια παράσταση του 28ου Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων.

Την έναρξη του Φεστιβάλ έκανε ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα συνέχισης του Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου, καθώς πρόκειται για ένα από τα παλιότερα της χώρας μας, μέσω του οποίου αναδεικνύεται όχι μόνο ο αρχαιολογικός χώρος των Οινιάδων αλλά ολόκληρη η ευρύτερη περιοχή.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Κατσούλης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Κορδόσειο Ίδρυμα για την οικονομική τους συνεισφορά στο θεσμό καθώς και το Υπουργείο Πολιτισμού και τη ΛΣΤ Εφορεία Αρχαιοτήτων για την παραχώρηση του Αρχαιολογικού Χώρου.

Χωρίς εντυπωσιακά κοστούμια και εφέ, ο «Φιλοκτήτης» στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στο κείμενο, στο λόγο και τις υποκριτικές ικανότητες των πρωταγωνιστών του (Μιχαήλ Μαρμαρινός, Αιμίλιος Χειλάκης και Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης), αν εξαιρέσει κανείς τα σκηνικά – ξύλινες τραμπάλες και το παιχνίδι ισορροπίας των ηθοποιών που εντυπωσίασε τους θεατές.


Το Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων συνεχίζεται στις 24 Ιουλίου 2014 με την παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη, με τους Γ. Κιμούλη και Δ. Πιατά.

Η παράσταση «Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου, στην οποία συμμετέχει και 7μελής ανδρικός χορός, παίχθηκε στο αρχαίο θέατρο των Οινιάδων την Κυριακή 13 Ιουλίου 2014 ενώ στις 18 και 19 Ιουλίου θα ανέβει στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ