2014-07-16 02:03:13
Φωτογραφία για Καινούρια γήπεδα μπάσκετ για τις γειτονιές του Κολωνού και της Ακαδημίας Πλάτωνος
Προχθές Τετάρτη ο Δήμος της Αθήνας εγκαινίασε στη γειτονιά μας 2 καινούρια γήπεδα μπάσκετ, πάνω στη Λένορμαν. Ο χώρος γέμισε παιδιά αλλά και μεγάλους, που παρακολούθησαν αγώνες με τα παιδιά των τοπικών ομάδων της περιοχής. Είχα καιρό να δω έτσι κίνηση και χαρούμενα πρόσωπα μαζεμένα, και μου έφτιαξε η διάθεση. Χάρηκα ειδικά για τα παιδιά, τόσο τους αθλητές όσο και αυτά της γειτονιάς, που έχουν έστω έναν αξιοπρεπή και ασφαλή χώρο πλέον για να παίζουν.

Δεν είναι πολύ γνωστή αυτή η ιστορία έξω από τη γειτονιά, αλλά πριν 3 χρόνια περίπου είχε πέσει μια μπασκέτα, και είχε χτυπήσει ένα μικρό παιδί. Από τότε ερήμωσαν τα γήπεδα, εγκαταλείφθηκαν από τον κόσμο. Ο Δήμος κινείται στην περιοχή, κάνει πράγματα και αυτό φάνηκε και εδώ . Εντάξει, διαβάζω πάλι τις γνωστές γκρίνιες ότι τόσο καιρό ήταν αναξιοποίητο και ότι κανείς δεν έκανε τίποτα, αλλά ας μείνουμε και καμιά φορά στην ουσία. Η πραγματικότητα είναι ότι τα γήπεδα φτιάχτηκαν. Και δεν είναι ότι θα αλλάξει η γειτονιά, αλλά όλοι ξέρουμε ότι η περιοχή μας δεν είναι ούτε από τις πιο ασφαλείς, ειδικά για μικρά παιδιά, ούτε υπάρχουν χώροι να βγαίνουν και να παίζουν με ασφάλεια.


Πάντως, επειδή το έψαξα λίγο το θέμα, δεν ήταν τόσο απλό να ξαναφτιαχτεί το γήπεδο. Από κάτω περνάει νερό, γι’ αυτό είχε πέσει και η μπασκέτα τότε, επειδή υποχωρούσε το έδαφος. Το γήπεδο ήταν επικίνδυνο. Χρειάστηκε να γίνουν αρκετές εργασίες για να διορθωθούν όλα αυτά τα θέματα. Για του λόγου το αληθές, επειδή μένω πολύ κοντά και έχω δει όλη την πορεία, στέλνω και φωτογραφίες που τράβηξα από το πώς ήταν πριν τα γήπεδα και πώς είναι σήμερα με τα εγκαίνια. Μπράβο λοιπόν στο Δήμο Αθηναίων για την πρωτοβουλία, και που στηρίζει τη γειτονιά μας.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ