2014-07-16 14:01:02
Φωτογραφία για Σε κοινή θέα τα βοθρολύματα στη λίμνη των Ιωαννίνων!
Αντιμέτωποι με τη δυσοσμία και εικόνες νεκρών ψαριών έρχεται όποιος επισκεφτεί τη λίμνη Παμβώτιδα στο τμήμα από το... χωριό Αμφιθέα μέχρι το χωριό Λογγάδες του δήμου Ιωαννιτών, εξαιτίας των μεγάλων ποσοτήτων βοθρολυμάτων που απόθεσαν ασυνείδητοι στα νερά της. 

Πέρα από τη δυσωσμία, προκλήθηκε ασφυξία στην ιχθυοπανίδα της λίμνης, ενώ η νέα οικολογική καταστροφή είναι ανυπολόγιστης αξίας, καθώς ήδη τα νερά της λίμνης είναι περιβαλλοντικά επιβαρυμένα. 

Τα βοθρολύματα εντοπίστηκαν στην περιοχή κοντά στη Μονή Δουραχάνης και όπως καταγγέλλουν οι ψαράδες,μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ITV, υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος να έχει χαθεί ο γόνος των ψαριών της φετινής χρονιάς, καθώς έχουν χάσει την ζωή τους και χιλιάδες μικρά ψαράκια που γεννήθηκαν φέτος και δεν πρόλαβαν να μεγαλώσουν. 

Ήδη το χώρο της ρύπανσης επισκέφτηκε κλιμάκιο της Περιφέρειας Ηπείρου, που πραγματοποίησε επί τόπου σήμερα αυτοψία και με μηχάνημα επιχειρεί να καθαρίσει τις διόδους των νερών της λίμνης, ώστε να απομακρυνθούν το συντομότερο δυνατόν τα βοθρολύματα λύματα. 

Αλήθεια, ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας που έχει προσλάβει φύλακες, διαθέτει πλωτό μέσο και είναι υπεύθυνος για τη φύλαξη και την εποπτεία της λίμνης, τι έκανε για αν την προστατεύσει;
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ