2014-07-16 15:59:37
Φωτογραφία για Διήμερη ιερά πανήγυρη στην ενορία της Αγίας Μαρίνας Πατρών
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αναμένεται να εορταστεί και φέτος η Αγία Μαρίνα στην Πάτρα, τόσο στον ιερό ναό που βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το πρώην 409 στρατιωτικό νοσοκομείο, κοντά στην ιερά μονή Προφήτη Ηλία όσο και στον ομώνυμο ιερό ναό της συνοικίας Μακρυγιάννη που αποτελεί και ενορία της Μητροπόλεως Πατρών.

Η ιερά πανήγυρη στον ενοριακό ναό της Αγίας Μαρίνας θα ξεκινήσει την Τετάρτη 16 Ιουλίου, παραμονή της εορτής, στις 19.00 το απόγευμα με τον πανηγυρικό εσπερινό μετά αρτοκλασίας όπου θα προεξάρχει ο ηγούμενος της Μονής Αγίων Πάντων στο Βελιμάχι και πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Θα ακολουθήσει στις 22:00 με 01:00 μετά τα μεσάνυχτα, Ιερά Αγρυπνία κατά την οποία έχει προσκληθεί και θα ιερουργήσει ο αιδεσιμολογιώτατος εφημέριος της εν Ελλάδι Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου π. Νεκτάριος Μαμαλούγκος. Στην αγρυπνία θα ψάλει η γυναικεία Χορωδία "Πανύμνητος".


Την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014 που τιμάται η μνήμη της Αγίας Μαρίνας, το πρωί θα τελεστεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία θα ιερουργήσει και θα ομιλήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ. κ. Χρυσόστομος ενώ στις 19.00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί εσπερινός, ιερά παράκληση και λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Μαρίνας.

Στον εσπερινό θα ιερουργήσει και θα κηρύξει τον Θείο λόγο ο Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος, προϊστάμενος Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών και Διευθυντής του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού Λύχνος, της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Αξίζει ακόμα να αναφερθεί ότι στις ιερές ακολουθίες θα ψάλει μικτός Βυζαντινός Χορός υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου Φωτίου Μπαρούτα καθώς και ο μικτός Βυζαντινός Χορός της Ενορίας της Αγίας Μαρίνας υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ναού Ανδρέα Γκάντζου.

Θα ακολουθήσει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Η Αγία Μαρίνα είχε γεννηθεί το 258 μ. Χ. σε ένα χωριό της Πισσιδείας την περίοδο του αυτοκράτορα Κλαύδιου ενώ θανατώθηκε σε νεαρή ηλικία δια αποκεφαλισμού.

Αξίζει να προστεθεί ότι έχει γραφτεί απολυτίκιο για την Αγία Μαρίνα ενώ ο Γρηγόριος ο Κύπριος, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως είχε γράψει λόγο για την Αγία Μαρίνα που σώζεται στη Μεγίστη Λαύρα και στην ιερά Μονή Παντοκράτορος.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ