2014-07-16 20:28:06
Φωτογραφία για «Θερμή» υποδοχή σε 10.000 τουρίστες στην Ηλεία
Με παραδοσιακούς χορούς και πλούσια τοπικά εδέσματα, από την περιοχή της Ηλείας, υποδέχθηκαν χθες στο λιμάνι του Κατακόλου, τους τουρίστες που έφτασαν στην περιοχή με τα τέσσερα κρουαζιερόπλοια που έδεσαν στο λιμάνι, ο Όμιλος Ηλείων για τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη «Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπίας» και το λιμενικό ταμείο Κατακόλου.

Οι εκδηλώσεις φιλοξενίας που λαμβάνουν χώρα για πέμπτη συνεχή χρονιά με την πρωτοβουλία του Ομίλου Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπίας και την πρόεδρο Σοφία Χίντζιου – Κοντογιάννη, αλλά και την συμμετοχή του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, με αφορμή την άφιξη των κρουαζιερών στο Κατάκολο, που έφτασαν με συνολικά 10 χιλ. τουρίστες στις καμπίνες τους, στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Λάδι, κρασί, καρπούζι, ούζο, ελιές, ρίγανη, τυρί και εκατοντάδες άλλα προϊόντα της τοπικής Ηλειακής γης, προσφέρθηκαν στους τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν από την μεγάλη γιορτή φιλοξενίας που πραγματοποιήθηκε στο Κατάκολο.


Χθες το μεσημέρι, το λιμάνι γέμισε με τοπικές σπιτικές γεύσεις, από εθελοντές συλλόγους που προώθησαν τα προϊόντα ολόκληρης της Ηλείας αλλά και ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό θέαμα που παρουσίασαν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου Φίλων Πολιτισμού Ανδραβίδας και πεδινής Ηλείας «Η Εστία» προς τιμήν των χιλιάδων τουριστών που βρέθηκαν στο Κατάκολο. Από την μεγάλη γιορτή, δεν έλειψαν ούτε οι παραδοσιακές γεύσεις και τα γλυκά, που μέλη συλλόγων γυναικών και πολιτιστικοί σύλλογοι της Ηλείας, είχαν ετοιμάσει για να προσφέρουν στους επισκέπτες. Επίσης κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μοιράστηκαν εκατοντάδες φυλλάδια της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, με στόχο να προβληθούν οι ομορφιές, τα προϊόντα και μέρος του πολιτισμού του νομού Ηλείας.

Προσπάθεια επέκτασης

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, Δημήτρης Αποστολόπουλος, η προσπάθεια που γίνεται κάθε χρόνο στο λιμάνι του Κατακόλου, χρειάζεται να επεκταθεί και εκτός αυτού, στην «πηγή» της κρουαζιέρας, κάτι για το οποίο, υπάρχουν βλέψεις και σκέψεις από τους αρμόδιους φορείς.

«Είναι μια προσπάθεια φιλοξενίας και καλωσορίσματος του Λιμενικού Ταμείου με κύριο στόχο να προωθήσουμε τα τοπικά προϊόντα γι’ αυτό καλέσαμε μαζί με τον σύλλογο Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπίας διάφορους παραγωγούς τοπικών προϊόντων, τα οποία προσφέρθηκαν στους τουρίστες των κρουαζιερών. Αυτή η προσπάθεια θα θέλαμε να επεκταθεί και μέσα στα πλοία καθώς βλέπουμε πως ο κόσμος όχι μόνο ενθουσιάζεται, αλλά ζητά να αγοράσει τα προϊόντα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές που ήλθαν και στήριξαν την προσπάθεια αυτή», ανέφερε ο κ. Αποστολόπουλος.

Γιορτή εθελοντισμού

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Ομίλου Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπίας, μιλώντας στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» για την χθεσινή εκδήλωση, τόνισε πως πρόκειται για μια γιορτή εθελοντισμού που προβάλλει τα προϊόντα του Νομού Ηλείας ενώ μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις οι φορείς στέλνουν το μήνυμα πως οι Έλληνες ακόμα και στην κρίση είναι φιλόξενοι.

«Είναι η πέμπτη χρονιά που ο Όμιλος Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπίας, διοργανώνει γιορτή φιλοξενίας στο Κατάκολο. Θέλουμε να προβάλλουμε τα προϊόντα του Νομού μας, τα τυριά, το λάδι, τις ελιές, το κρασί, το ούζο, τα φρούτα και τα αρωματικά φυτά. Ήταν μια γιορτή εθελοντισμού, ήλθαν πάρα πολλοί σύλλογοι, έφτιαξαν γλυκά, φαγητά οι γυναίκες και προσπαθήσαμε να δείξουμε στους τουρίστες πως μέσα στην κρίση του ο ελληνικός λαός είναι φιλόξενος και να παρουσιάσουμε την πραγματική εικόνα της Ηλείας. Ήταν όλα εθελοντικά και εκτός από τα προϊόντα μας σε κάποιους τουρίστες παραδώσαμε και δεντράκια ελιάς από το ξενοδοχείο Aldemar», επεσήμανε η κα Χίντζιου – Κοντογιάννη.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ