2014-07-17 02:58:05
Φωτογραφία για Άμεση παρέμβαση του Γιώργου Αυτιά στους υπουργούς για τα αεροπλάνα!
Λίγη ώρα μετά το 2ο δημοσίευμα της εφημερίδας μας σχετικά με τον μη ερχομό των πυροσβεστικών αεροσκαφών στο νησί μας (παρόλο που βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου), ο γνωστός Σαμιώτης δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς, επικοινώνησε αμέσως με τους δυο (2) συναρμόδιους υπουργούς Δημόσιας Τάξης κ. Βασίλη Κικίλια και Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, ζητώντας τη βοήθεια τους για την επίλυση του θέματος.

Άμεσα ενεργοποιήθηκαν και οι δυο απαντώντας πως στο νησί μας αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα ελικόπτερο Σινούκ και αμέσως μετά την φάση της επισκευής που βρίσκονται κάποια αεροσκάφη, δυο (2) από αυτά θα εγκατασταθούν στο νησί την κρίσιμη περίοδο.

Εξάλλου να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Αβραμόπουλος είναι και επίτιμος δημότης Μαραθοκάμπου και πολλές φορές βλέπει το νησί ως δικό του τόπο.

Λόγω του ότι το θέμα της προστασίας του νησιού από τις πυρκαγιές είχε εύλογο δημόσιο ενδιαφέρον, ως εκ τούτου κάθε δημόσιο πρόσωπο ή δημοσιογράφος που είχε δυνατότητα πρόσβασης στην κυβέρνηση θα ήθελε να βοηθήσει τον τόπο.


Γα εμάς είναι μια ευχάριστη εξέλιξη ότι τα δημοσιεύματα της εφημερίδας μας, αλλά και η βοήθεια του Γιώργου Αυτιά επιτάχυναν τις διαδικασίες.

Σε ότι αφορά την προστασία του νησιού μας από τις πυρκαγιές επειδή έχουμε ζήσει δυο (τουλάχιστον) φορές τα τελευταία χρόνια την κόλαση της φωτιάς στο νησί και λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των πολιτών αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι δημοσιογραφικά μπορούμε να βοηθήσουμε και να είμαστε ωφέλιμοι για τον τόπο μας.

Τώρα σχετικά με τον Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Χαράλαμπο Αφάλη, θα θέλαμε να διευκρινήσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν αναφέραμε ότι είναι αυτός ο υπεύθυνος που τα πυροσβεστικά αεροσκάφη δεν βρίσκονται στο νησί, παρά μόνο η αναφορά μας ήταν συγκεκριμένη, που έλεγε ότι η θητεία του ως Διοικητής στο νησί, θα βοηθούσε ώστε να εξευρεθεί γρηγορότερα λύση στο πρόβλημα.

Σε καμία περίπτωση δεν είχαμε σκοπό να του θίξουμε ούτε την τιμή αλλά ούτε και την υπόληψη.

Ο κ. Αφάλης πρόσφερε τα μέγιστα ως Διοικητής στη Σάμο και εξάλλου το είχαμε γράψει πολλές φορές αυτό, σε σχετικά δημοσιεύματα που κάναμε τότε.

Εξάλλου όλοι γνωρίζουν ότι ο χειρισμός της στάθμευσης πυροσβεστικών αεροσκαφών σε κάποιο μέρος είναι θέμα πολιτικής και μόνο βούλησης.
Πηγή 
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ