2014-07-17 07:30:25
Φωτογραφία για Σοκ προκαλεί στη Βρετανία η σύλληψη 660 παιδεραστών που κακοποίησαν εκατοντάδες ανήλικα παιδιά
Σοκ προκαλεί η είδηση της εφημερίδας Guardian που αναφέρει ότι 660 παιδόφιλοι συνελήφθησαν από τις αρχές, ύστερα από εξάμηνη έρευνα.

Οι 39 από τους συλληφθέντες είχαν ήδη κατηγορηθεί για σεξουαλικά αδικήματα στο παρελθόν ενώ οι υπόλοιποι δεν υπήρχαν στο αρχείο της αστυνομίας. Μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκονται άτομα της υψηλής κοινωνίας όπως καθηγητές, γιατροί, δικηγόροι, κοινωνικοί λειτουργοί και πρώην αστυνομικοί.

Ένας εκ των συλληφθέντων, γιατρός στο επάγγελμα είχε στην κατοχή του πάνω από ένα εκατομμύριο φωτογραφίες κακοποίησης ανηλίκων ενώ σύμφωνα με την έρευνα ο ίδιος κανόνιζε ερωτικές συναντήσεις με νεαρά αγόρια.

Οι αρχές μάλιστα προειδοποιούν πως η διακίνηση πορνογραφικού υλικού και η επισκεψιμότητα σε συγκεκριμένες παράνομες και άκρως ακατάλληλες σελίδες δε μπορούν να ξεφύγουν από τη δικαιοσύνη και πως οι τιμωρία θα είναι παραδειγματική.

Ο επικεφαλής της επιχείρησης και υπεύθυνος για τις έρευνες που αφορούν την παιδική κακοποίηση, Σάιμον Μπέιλι διευκρινίζει πως η παιδική σεξουαλική κακοποίηση έχει πολλές μορφές ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα παιδιά κακοποιούνται από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Περίπου 400 παιδιά που βίωσαν τον εφιάλτη της κακοποίησης βρίσκονται πλέον υπό την προστασία των Αρχών και των αρμοδίων φορέων. Οι αρχές μάλιστα καλούν τον κόσμο που γνωρίζει ή υποψιάζεται κάποιας μορφής παιδική κακοποίηση να λάβει δράσει και να επικοινωνήσει άμεσα με την Αστυνομία.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ