2014-07-17 12:02:04
Φωτογραφία για Χαράτσι 387,4 εκατομμύρια – Θα πληρώσουμε όλοι τα σπασμένα του 2009
Οι αγρότες είχαν στήσει μπλόκα και για να τα ανοίξει η τότε κυβέρνηση (Καραμανλή) έδωσε μέσω ΕΛΓΑ χρήματα που τώρα η Ε.Ε. ζητάει πίσω...Κάπως έτσι όλοι μας θα πληρώσουμε, πιθανότατα του χρόνου, 387,4 εκατομμύρια που δόθηκαν για... πολιτικούς λόγους

Η απόφαση της Ε.Ε. είναι τελεσίδικη. Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα. Πρόκειται για την απόφαση του τότε υπουργού Σ. Χατζηγάκη επί κυβέρνησης Κ. Καραμανλή τον Ιανουάριο του 2009 να δοθούν ενισχύσεις μέσω ΕΛΓΑ στους αγρότες που ζητούσαν αποζημιώσεις για την κακοκαιρία του 2008. Τα χρήματα δόθηκαν, τα μπλόκα των αγροτών άνοιξαν, όμως η κίνηση της κυβέρνησης ήταν ενάντια στους κανόνες της Ε.Ε. και τώρα πρέπει τα χρήματα να επιστραφούν.

Θα επιστραφούν από τους αγρότες που τα έλαβαν; Αυτό μάλλον ούτε ως κακόγουστο αστείο δεν μπορεί να ειπωθεί. Κάπως έτσι όλα δείχνουν ότι το ποσό θα εγγραφεί στον επόμενο προϋπολογισμό και θα πρέπει να καλυφθεί απ' όλους εμάς. Πως μέσω της φορολόγησης, με λίγα λόγια θα κληθούμε μέσα στον επόμενο χρόνο να πληρώσουμε τα σπασμένα των πολιτικών αποφάσεων που πρόσθεσαν ένα ακόμη χρέος στις πλάτες μας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ