2014-07-17 14:32:29
Φωτογραφία για Β. Κικίλιας: «Εχουμε σημαντικά στοιχεία για την τρομοκρατία»
«Μόνο τυχαία δεν ήταν η χθεσινή επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής για τη σύλληψη του Ν. Μαζιώτη στο Μοναστηράκι» δήλωσε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στην "Κοινωνία Ώρα MEGA".

Αυτό για το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η χθεσινή επιχείρηση. Άλλωστε, χωρίς τυμπανοκρουσίες ξετυλίγεται στην Αθήνα το πρόγραμμα "Θησέας" που έχει να κάνει με την αστυνόμευση στο κέντρο της πόλης, από διαμέρισμα σε διαμέρισμα, περιλαμβάνει πάνω από 800 αστυνομικούς και όλες τις μονάδες σε συνεργασία, σημείωσε, ενώ, εξέφρασε εκ μέρους του και εκ μέρους του πρωθυπουργού «ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κορίτσι της αντιτρομοκρατικής», που παρακολούθησε αρχικά τον αρχιτρομοκράτη.

Ο κ. Κικίλιας προανήγγειλε εξελίξεις στις έρευνες άμεσα, σημειώνοντας ότι είναι σε εξέλιξη εκτεταμένη επιχείρηση. «Υπάρχει ανοιχτή επιχείρηση η οποία βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη και τα δεδομένα έρχονται συνέχεια το ένα πίσω από το άλλο» ανέφερε.


Παράλληλα, ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 επισήμανε ότι «αποτέλεσμα της σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη είναι ότι υπάρχουν σημαντικά στοιχεία για την τρομοκρατία στα χέρια της αστυνομίας».

Ο κ. Κικίλιας συνεχάρη και πάλι τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη, ενώ αναφέρθηκε και στον αστυνομικό που τραυματίστηκε. «Στο πρόσωπο του αστυνομικού που τραυματίστηκε, θέλω να πως ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες της ελληνικής αστυνομίας» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στον Μαζιώτη, είπε ότι πυροβολούσε "χωρίς αιδώ και χωρίς να τον ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή».

Καλά πληροφορημένη πηγή μιλώντας χθες στην «Κ» άφησε να εννοηθεί ότι η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται στα ίχνη τόσο της 44χρονης συντρόφου του Μαζιώτη, Παναγιώτας Ρούπα, όσο και του επίσης καταζητούμενου Χριστόδουλου Ξηρού. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό της γιάφκας Μαζιώτη εστιάζονται σε περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής και συγκεκριμένα σε μια ζώνη που ξεκινά από τα Πατήσια επεκτείνεται σε Καλογρέζα, Χαλάνδρι και Μαρούσι και καταλήγει σε Μαραθώνα και Γραμματικό. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ., σε αυτές τις περιοχές κινούνταν τις τελευταίες ημέρες ο 42χρονος τρομοκράτης.

Θεωρείται βέβαιο ότι ο Ν. Μαζιώτης είχε μισθώσει ακίνητο με πλαστή ταυτότητα ως Μιχάλης Μιχελάκης. Τα στοιχεία αντιστοιχούν σε υπαρκτό πρόσωπο, το οποίο έχει ήδη εντοπιστεί από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», δεν κατέστη χθες εφικτό να δώσει κατάθεση. Με την ίδια πλαστή ταυτότητα, ο Μαζιώτης αγόρασε το 2013 ένα Hyundai Accent χρώματος ασημί (με πινακίδα κυκλοφορίας ΥΗΤ 2959), το οποίο φέρεται να χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του εντός και εκτός Αττικής. Πιθανολογείται να χρησιμοποίησε το ίδιο Ι.Χ. στη ληστεία (10 Μαρτίου 2014) στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στην Κλειτορία Αχαΐας. Γίνεται έρευνα για τον εντοπισμό του Ι.Χ. και του προκατόχου του.

Καθημερινή
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ