2014-07-18 02:42:16
Φωτογραφία για Συνέντευξη Κουίκ στον Real FM, για τρομοκρατία, αιγιαλό, ΣΥΡΙΖΑ, οφειλέτες του δημοσίου, τρόικα
Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και αρμόδιος Τομεάρχης του Κινήματος για την Δημόσια Τάξη και την Προστασία του Πολίτη, παραχώρησε σήμερα (17.07.2014) συνέντευξη στον «Real FM» και στους δημοσιογράφους Γιάννη Παπαδόπουλο και Αγγελική Λάζου.

Το πλήρες, απομαγνητοφωνημένο κείμενο έχει ως εξής:

Παπαδόπουλος: Πάμε να μιλήσουμε με τον Βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Τέρενς Κουίκ. Καλημέρα σας κ. Κουίκ.

Τ.Κ.: Καλημέρα κ. Παπαδόπουλε. Καλημέρα κα. Λάζου.

Παπαδόπουλος: Ένα σχόλιό σας θα θέλαμε γι΄ αυτό το θέμα που κυριαρχεί στην ειδησεογραφία, πριν περάσουμε και στα άλλα πολύ σημαντικά, τα οποία απασχολούν την κοινωνία.

Λάζου: Ναι, γιατί είστε και αρμόδιος Τομεάρχης και μάλιστα πολύ πρόσφατα πήρατε την Δημόσια Τάξη.

Τ.Κ.: Πριν από ενάμιση μήνα. Και δεν είναι μόνον αυτό. Έχω και παλιούς λογαριασμούς, δημοσιογραφικά, με αυτά τα καθάρματα της τρομοκρατίας.


Από την ημέρα που δολοφόνησαν τον Παύλο Μπακογιάννη, στον οποίο χρωστάω αυτό που είμαι σήμερα δημοσιογραφικά.

Αλλά πέρα από αυτό όμως, δεν είναι δυνατόν μια χούφτα καθαρμάτων να κατευθύνει τις τύχες της Ελλάδας, διότι περάσαμε στιγμές όπου θυμάμαι - για παράδειγμα - τους Ιάπωνες που δεν ήθελαν να έρθουν να επενδύσουν εδώ την δεκαετία του ’90, επειδή έρεε το αίμα. Χτυπούσαν επιχειρηματίες, χτυπούσαν δικαστικούς, χτυπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Και στο κάτω κάτω της γραφής, εμένα δεν με ενδιαφέρει, αν ήταν ένα συμπτωματικό ή ένα μη συμπτωματικό γεγονός η σύλληψη του Μαζιώτη. Το γεγονός όμως, ότι συνελήφθη ο Μαζιώτης, ο υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενος, είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός κατά την άποψή μου.

Από κει και πέρα το ότι ο Μαζιώτης επέλεξε μέσα στον κόσμο, όταν εντοπίστηκε από την αστυνομικό, η οποία ειδοποίησε ότι είναι στο σταθμό του Μετρό στο Μοναστηράκι, να τραβήξει όπλο και να ρίξει οχτώ σφαίρες μέσα στον κόσμο, καταλαβαίνετε ότι εκείνη τη στιγμή, από το απλό αστυνομικό ρεπορτάζ που έχω κάνει τόσες πολλές φορές, οι αστυνομικοί τί θα κάνανε; Θα καθόντουσαν ακίνητοι;

Παπαδόπουλος: Ίσα, ίσα το αντιμετώπισαν με έναν τρόπο που δείχνει και την καλή τους εκπαίδευση, διότι δεν τραυματίστηκε κανείς από τους διερχόμενους, τουλάχιστον σοβαρά.

Τ.Κ.: Κοιτάξτε, ήταν ένας εξοστρακισμός, που τραυμάτισε τον Αυστραλό τουρίστα. Και πρέπει να σας πω ότι χαίρομαι ιδιαίτερα που εχθές πήγε στο νοσοκομείο και τον είδε η Υπουργός Τουρισμού κα. Όλγα Μπακογιάννη...

Παπαδόπουλος: Κεφαλογιάννη. Τ.Κ.: …Κεφαλογιάννη. Που την θυμήθηκα την Όλγα Μπακογιάννη...

Παπαδόπουλος: Που έχετε το μυαλό σας δεν ξέρω πρωί-πρωί. (γέλια)

Τ.Κ.: Θυμήθηκα την Όλγα Μπακογιάννη την δημοσιογράφο. Είναι ασύλληπτο. Μια από τις καλύτερες δημοσιογράφους που έχουνε περάσει.

Παπαδόπουλος: Σωστά, βέβαια.

Τ.Κ.: Που την θυμήθηκα...

Λάζου: Έχει ξυπνήσει ο δημοσιογράφος μέσα σας κ. Κουίκ μου με όλα αυτά που συμβαίνουν.

Τ.Κ.: Δεν θα τελειώσει ποτέ αυτή η ιστορία, σας διαβεβαιώ. Κάντε μου χώρο και έρχομαι.

Παπαδόπουλος: Ευπρόσδεκτος πάντα είστε.

Τ.Κ.: Έλεγα... ότι ορθώς πήγαν η Υπουργός Τουρισμού και ο Υπουργός Υγείας. Η κίνηση όμως της κας Κεφαλογιάννη ήταν εξαιρετική, διότι απέδειξε πως από ένα τυχαίο γεγονός δεν μπορεί να μας διασύρει στο εξωτερικό.

Ομολογώ, ότι πιο πολύ εδώ στην Ελλάδα ακούστηκαν τέτοιου είδους φωνές και καμία στο εξωτερικό.

Παπαδόπουλος: Έχετε Δίκιο. Τώρα. Πάμε στα καυτά θέματα της επικαιρότητας κ. Κουίκ. Πρώτα από όλα θέλω την γνώμη σας για το θέμα του Αιγιαλού. Η κυβέρνηση....

Τ.Κ.: Ξέρετε κάτι, Προχθές είχα επισκεφθεί τον κ. Κικίλια. Εθιμοτυπικά. Και συνελήφθη ο Μαζιώτης. Λέω να ξαναπάω για να συλληφθεί ο Ξηρός.

Λάζου: Φέρατε γούρι. Ο επόμενος να είναι ο Ξηρός λέτε...

Παπαδόπουλος: Γουρλής είστε. Κάντε μια βόλτα.... (γέλια)

Παπαδόπουλος: Τώρα. Στο θέμα του Αιγιαλού θα ήθελα τη γνώμη σας, διότι εδώ βλέπουμε πως η κυβέρνηση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι σπεύδει να κρίνει ένα νομοσχέδιο, το οποίο στη νέα του μορφή δεν έχει καν παρουσιαστεί δημοσίως. Ότι δηλαδή, αντιπολιτεύεται, για να αντιπολιτεύεται.

Τ.Κ.: Για το θέμα του Αιγιαλού και εμείς είμαστε αντίθετοι, από την μια πλευρά. 

Από την άλλη είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο θα το πάρει στα χέρια του και θα το φέρει στο Β’ θερινό τμήμα της Βουλής ο Γιάννης Δημαράς.

Και τρίτον, εμείς πήραμε μια απόφαση και χάρηκα ιδιαίτερα, που αυτό το ανακοίνωσε - και μάλιστα θα έλεγα και με έναν θυμό μέσα του - ο Πρόεδρος Πάνος Καμμένος χτές το βράδυ στο «ΚΟΝΤΡΑ». Συγκεκριμένα είπε, ότι τελείωσε αυτή η ιστορία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν μπορούμε να γινόμαστε, ούτε να εμφανιζόμαστε ότι είμαστε οι ακόλουθοι του, οι χειροκροτητές του, οι συνοδοιπόροι του (Με έντονο ύφος) Τελείωσε. Τέρμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ την δουλειά του, εμείς την δουλειά μας.

Κι από εκεί και πέρα σας βάζω ένα παράδειγμα, ότι δεν γίνεται να γυρεύει ο ΣΥΡΙΖΑ από την αντιπολίτευση αντιμνημονιακούς χειροκροτητές, όταν του λέμε: «Έλα εδώ, να υπογράψεις την πρόταση μας για εξεταστική, η οποία αφορά μνημόνια και ΕΛΣΤΑΤ...»

Λάζου: Και δεν την υπογράφει κύριε Κουίκ ο ΣΥΡΙΖΑ;

Παπαδόπουλος: Αν και κ. Κουίκ ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι έχει, ήδη, προ καιρού καταθέσει… επαναλάβει πρωτοβουλίες για’ αυτό… Αλλά εγώ διερωτώμαι, αν δεν αισθάνεστε κοντά με τον ΣΥΡΙΖΑ, με ποιο Κόμμα αισθάνεστε κοντά κύριε Κουίκ;

Τ.Κ.: Με κανένα. Είμαστε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και - όπως έχω πει πάρα πολλές φορές - στις Δημοκρατίες και πάρα πολύ περισσότερο, όταν ενώνονται διάφορα Κόμματα, για να γίνει μία κυβέρνηση, οι θεωρούμενοι «μικρότεροι» είναι αυτοί που παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο κι αν θέλετε επιβάλλουν και όρους. Αυτό γίνεται παγκοσμίως.

Παπαδόπουλος: Ναι, αλλά Τ.Κ.: Εμείς, λοιπόν, έχουμε τις δικές μας τις αρχές, τις δικές μας τις αξίες και όποιος θέλει έρχεται, συμφωνεί μαζί μας και «κουμπώνουμε».

Παπαδόπουλος: Δηλαδή, είναι θέμα διανομής ρόλων, κύριε Κουίκ;

Τ.Κ.: Όχι, δεν είναι θέμα διανομής ρόλων. Είναι θέμα του να τιμάς αυτά που έχεις υποσχεθεί. Κι εμείς μέχρι σήμερα τιμάμε – και με φθορές, πρέπει να σας πω – στο ακέραιο αυτά που είπαμε προεκλογικά. Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ – με συγχωρείτε πάρα πολύ - τη μία μέρα τα λέει έτσι για το μνημόνιο, την άλλη μέρα τα λέει «γιουβέτσι» για το μνημόνιο…

Και όχι μόνο αυτό, αλλά βλέπετε ότι, όταν τους είπαμε «ελάτε να υπογράψουμε την προανακριτική», (τότε, με τις κάλπες που είχαν στηθεί, στην Βουλή για Παπακωνσταντίνου και Παπανδρέου), είπανε «όχι» τότε, για την υπόθεση Λαγκάρντ. Και τώρα δεν τους βλέπω πρόθυμους να έρθουν να υπογράψουν.

Παπαδόπουλος: Αν η κυβέρνηση κύριε Κουίκ προχωρήσει σε μέτρα…

Τ.Κ.: Λογικό… Έχουν πολύ ΠΑΣΟΚ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ κύριε Παπαδόπουλε! Άρα, καταλαβαίνετε ότι, όταν μιλάμε για ΠΑΣΟΚ… «πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα»…

Παπαδόπουλος: Ακούστε κι εσείς τώρα το ερώτημα μου. Αν η κυβέρνηση προχωρήσει όπως επαγγέλλεται, μένει να το δούμε, και σε φοροελαφρύνσεις, αν πιστοποιηθεί ότι τελείωσε το μνημόνιο… Όπως επίσης, λέει η κυβέρνηση, ότι θα αναλάβει μια πρωτοβουλία να αποκατασταθούν οι αδικίες… Μπορεί εσείς να αισθανθείτε πιο κοντά δηλαδή στη κυβέρνηση, απ’ ότι στον ΣΥΡΙΖΑ;

Τ.Κ.: Όχι, όχι (κατηγορηματικό ύφος). Καταρχήν, οι ασπιρίνες δεν λύνουν το πρόβλημα. Και βέβαια, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, για να δούμε κατά πόσον η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε οποιεσδήποτε φοροελαφρύνσεις και τι είδους φοροελαφρύνσεις.

Λάζου: Φαίνεται, όμως, διατεθειμένη κύριε Κουίκ να το κάνει και μάλιστα να έρθει και σε «σύγκρουση» με την Τρόικα, τουλάχιστον έτσι μας προκύπτει από το ρεπορτάζ.

Τ.Κ.: Ναι. Κι αυτό το ρεπορτάζ εγώ το ακούω πάρα, πάρα πολλούς μήνες. Όπως για παράδειγμα το ρεπορτάζ, το οποίο αφορά στην αύξηση των δόσεων, για εκείνους που χρωστάνε στο Δημόσιο, που χρωστάνε στα Ταμεία και η Τρόικα το απαγορεύει.

Όπως το ρεπορτάζ, που η κυβέρνηση υποτίθεται «ανθίσταται» για να μην μειωθεί… ή μάλλον για να διατηρηθεί η μείωση του μειωμένου ΦΠΑ στο Αιγαίο και η Τρόικα επιμένει ότι αυτό δεν είναι αποδεκτό!

Συνεπώς, ξεκαθαρίζοντας ότι, οτιδήποτε θετικό για τον Έλληνα, εμείς το στηρίζουμε και το υπερψηφίζουμε, ας δούμε αν όλα αυτά είναι επικοινωνιακά τεχνάσματα ή όχι και εδώ είμαστε…

Επαναλαμβάνω, οτιδήποτε είναι καλό για τον Έλληνα – το έχουμε πει από την πρώτη μέρα που μπήκαμε στη Βουλή – εμείς το στηρίζουμε.

Αλλά όχι όμως «επικοινωνιακές φάμπρικες», μόνο και μόνο για να δείξουμε τι καλοί που είμαστε! Δεν είναι έτσι. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει κάτι, που να αφορά στο συμφέρον του Έλληνα…

Η Τρόικα έφυγε τόσο ευχαριστημένη, που εγώ προσωπικά ανησυχώ!

(Γέλια δημοσιογράφων)

Τ.Κ.: Βεβαίως! Γιατί, κάποτε, ένας μεγάλος πολιτικός, που δεν υπάρχει πια στην ζωή, μου είχε πει «όταν σε δύο εμπλεκόμενα μέρη, ο ένας είναι ευχαριστημένος, αυτό να ανησυχεί τον άλλον»!

Παπαδόπουλος: Μάλιστα. Κύριε Κουίκ, ευχαριστούμε! Καλημέρα!

Λάζου: Κρατούμε την συμβουλή σας. Ευχαριστούμε πολύ! Καλό πρωινό!

Τ.Κ.: Εγώ ευχαριστώ πάρα πολύ και τους δύο σας! Καλημέρα!
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ