2014-07-18 12:14:19
Φωτογραφία για Ο σταθμός Χωροφυλακής και ο… μετακινούμενος παράγοντας
Για δεκαετίες μένει στην εγκατάλειψη το κτήριο (ιδιοκτησίας του Δημοσίου), που κάποτε στέγαζε τον σταθμό Χωροφυλακής στο Αποδούλου Αμαρίου. Από τότε που καταργήθηκαν οι σταθμοί, το οίκημα αφέθηκε στην τύχη του και χρόνο με το χρόνο φθείρεται αφού έως τώρα δεν χρησιμοποιείται για κανένα σκοπό της κοινωνίας, απλά μένει μόνο για να… υπάρχει και να θυμίζει τον αυστηρό και… αδέκαστο χωροφύλακα που είχε εξουσία και θεωρούνταν εκπρόσωπος της Αρχής Τάξης!

Και για να μην… ξεχνιόμαστε, παραμένει από τότε και η πινακίδα στο σταυροδρόμι, που καθοδηγούσε τους πολίτες στον σταθμάρχη και τα όργανα για να υποβάλουν παράπονα και μηνύσεις. Όμως, κανείς μέχρι σήμερα δεν σκέφτηκε να κινήσει τις διαδικασίες ούτε για την συντήρηση του κτηρίου για να φιλοξενεί κοινωφελείς δράσεις, αλλά ούτε καν να ξηλώσει την φθαρμένη πινακίδα, λες και θα επανέλθουν οι χωροφύλακες!

Και βέβαια, ποιος να ασχοληθεί και για αυτό το χωριό που μαραζώνει, όταν και εκείνος ο παράγοντας του εμπορίου και του τοπικού δήμου τα τελευταία χρόνια, γέννημα-θρέμμα του, που εναγωνίως αναμένει θέση… δημάρχου ή προέδρου στην ανώνυμη δημοτική εταιρία, δεν ευαισθητοποιήθηκε έστω για αυτό το απλό ζήτημα; Ή σκοπίμως δεν… βλέπει, ή θεωρεί το όλο θέμα… λεπτομέρεια και δεν ασχολήθηκε! Οι νοοτροπίες αυτές είναι δείγμα του έσχατου παραγοντισμού, που μόνο ζημιά προκαλούν στην κοινωνία και στη δημόσια ζωή Και βέβαια, ο κύριος παράγοντας, για πολλά χρόνια στον αμαρτωλό συνδικαλισμό που κατέστρεψε τη χώρα και μελλοντικός… σωτήρας της επαρχίας του, δεν γνωρίζει άραγε ότι ο οικισμός της Αμπαδιάς στερείται από την ύπαρξή του αποχετευτικού δικτύου, και οι συγχωριανοί του βιώνουν συνθήκες μεσαίωνα; Δεν γνωρίζει ότι οι κάτοικοι-καλλιεργητές στερούνται νερού για άρδευση; Εν τέλει, τι γνωρίζει ο άνθρωπος για την εικόνα του χωριού του σήμερα;

Έμεινε και η πινακίδα στην αρχή του δρόμου για να… θυμίζει!
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ