2014-07-18 17:58:14
Φωτογραφία για Δεν χάνει αυτή τη πρόκριση
Ο Αστέρας αναδείχτηκε ισόπαλος (1-1) με τη Ροβανιέμι και παρέμεινε το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στον... 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Σκόρερ για την ομάδα της Τρίπολης ο Σανκαρέ

Δεν γίνεται να χάσει αυτή την πρόκριση ο Αστέρας! Η μάδα της Τρίπολης πήρε το 1-1 απέναντι σε μία σαφώς κατώτερη ομάδα και έχει το 1-1 ως παρακαταθήκη για τη ρεβάνς. Όλα κρίθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με τον Αστέρα να απαντά (10') στο γρήγορο γκολ της Ροβανιέμι (1'). Τεράστια ευκαιρία χάθηκε για το διπλό με το δοκάρι του Μπαράλες στο 85'.

Με 4-3-3 αγωνίστηκε ο Αστέρας. Ο Μπαντής ήταν στα γκολπόστ, Λούι δεξιά και Παντελιάδης αριστερά στην άμυνα, Σανακρε και Γκοιάν στο κέντρο άμυνας, την τριάδα στο κέντρο απότέλεσαν οι Ουσέρο, Κουρμπέλη, και Ρόλε, ενώ οι τρεις της επίθεσης ήταν οι Μπακασέτας , Ντε Μπλάσις και Μπαράλες.

Α' Ημίχρονο: Η Ροβανιέμι κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Αστέρα με τέρμα στο πρώτο λεπτό
. Ο Λεντεμάκι έπιασε την κεφαλιά στην που νίκησε την άμυνα και τον Μπαντή για ρο προβάδισμα των Φιλανδών. Άμεση ήταν η απάντηση της ομάδας του Βεργέτη. Στην πρώτη αξιόλογη φάση απάντησε. Ο Ρόλε εκτέλεσε φάουλ και ο Σανκαρέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αποκαθιστώντας εν μέρει τις ισορροπίες 10'). Στη συνέχεια ο Αστέρας πήρε τα ηνία του παιχνιδιού και ήτνα η ομάδα που απώλεσε τις ευκαιρίες για το προβάδισμα. Στο 11' ο Σάλγκρεν μπλόκαρε το σουτ του Ρόλε, ενώ στο 31' η ελληνική ομάδα είχε καλή στιγμή με τον Ντε Μπλάσις. Στο 35' πάλι ο Ρόλεν ήταν αυτός που απείλησε τον Φιλανδό τερματοφύλακα.

Β'Ημίχρονο: Ο Αστέρας έλεγξε απόλυτα την αναμέτρηση μέχρι το 60'. Στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου μέρους ήταν η μοναδική ομάδα που κατάφερε να γίνει απειλητική, αλλά, στην καλύτερη της στιγμή ο Μπακασέτας σούταρε από καλή θέση άουτ στο 52'.

Από το 60' η Φιλανδική ομάδα αύξησε την πίεση της στα καρέ του Μπαντή. Ο Οκόνεν στο 66' απώλεσε σημαντική ευκαιρία για το προβάδισμα των γηπεδούχων, ενώ στο 80' ο Μπαντής εξουδετέρωσε το σουτ του Οτάρου. Ο Αστέρας είχε την τεράστια ευκαιρία να πάρει το ματς και να καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι. Από την πάσα του Λούι ο Μπαράλες με προβολή έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Φινλανδού τερματοφύλακα.

Που κρίθηκε: Σε χαλαρούς ρυθμούς παίχτηκε το ματς. Θα ήταν εκ των πραγμάτων αδύνατο να παρουσιαστεί οι δύο ομάδες έτοιμες σε αυτό το χρονικό σημείο. Η ποιότητα του Αστέρα, συγκριτικά με τον αντίπαλό, του επέτρεψε να καμουφλάρει τις αδυναμίες και να πάρει ένα αποτέλεσμα για το πάνω χέρι στη ρεβάνς.

Παίκτης από χρυσάφι: Το γκολ του Σανκαρέ αποτέλεσε την άμεση απάντηση στο γρήγορο προβάδισμα των Φινλανδών, συνεπώς ο κεντρικός αμυντικός του Αστέρα παίρνει δικαιωματικά τον τίτλο του πιο πολύτιμου.

Η σφυρίχτρα: Πολλές κίτρινες (6) από τον διαιτητή της αναμέτρησης σε ένα κατα τ' άλλα όχι δυνατό ματς.

ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ: Σάλχγκρεν, Σάξμαν, Ομπίλορ, Λάχντεμακι, Μάγιαβα, Όκονεν, Μάκιταλο, Όταρου (88' Βίρτανεν), Νιάσι (93' Μπάτσου), Γκέι, Κόκο (23' Λάχτινεν).

ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπαντής, Λούι, Γκοϊάν, Καλιφά Σανκαρέ, Παντελιάδης, Κουρμπέλης, Ουσέρο, Ρόλε (73' Μουνάφο), Μπακασέτας (65' Μπαντιμπανγκά), Ντε Μπλάσις (93' Ζησόπουλος), Μπαράλες.

Γκολ : 1' Λάχντενμακι / 10' Σανκαρέ

Κάρτες: 22' Παντελιάδης, 42' Μάκιταλο, 43' Λούι, 54' Μάγιαβα, 68' Μπαντιμπανγκά, 74' Λάχτινεν
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ