2014-07-18 18:00:48
Φωτογραφία για ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ : ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!
Ο Δημήτρης Αγραβάνης, μίλησε στην εφημερίδα «Γαύρος» για τη μέχρι στιγμής πορεία της Εθνικής Ελλάδας, το όχι τόσο καλό ξεκίνημα στη διοργάνωση, το παιχνίδι κόντρα στην Κροατία, αλλά και για τους υπόλοιπους... ερυθρόλευκους του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Η αγωνιστική σεζόν που πέρασε, ήταν αρκετά σημαντική για τον νεαρό φόργουορντ του Ολυμπιακού, μιας και ο Γιώργος Μπαρτζώκας του έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Μπορεί η προετοιμασία με την Εθνική να μην ξεκίνησε και με τον καλύτερο τρόπο, αφού ένα πρόβλημα στον αστράγαλο τον άφησε εκτός από κάποια φιλικά παιχνίδια, ωστόσο έγινε ένας από τους σημαντικότερους παίκτες της ομάδας.

Αρχικά ο Δημήτρης Αγραβάνης, δήλωσε:

«Καταρχάς το μέτριο ξεκίνημα ήταν κάπως αναμενόμενο, αφού είμαστε λίγο καιρό μαζί και ήρθε και η αναποδιά με τον Ιωάννη», ήταν τα πρώτα λόγια του φόργουορντ των Πειραιωτών για την Εθνική για να συνεχίσει: «Σιγά-σιγά, παιχνίδι με παιχνίδι αρχίσαμε και βρισκόμαστε καλύτερα μεταξύ μας και αρχικά περάσαμε στους δώδεκα και πλέον στους οκτώ. Γιατί όχι, λοιπόν, να μην πάμε και ακόμα ψηλότερα…».


Επίσης, στάθηκε και στο πέρσι, αλλά και το σήμερα της Εθνικής ομάδας Νέων, υπογραμμίζοντας:

«Τότε είχαμε ένα νοκ άουτ ματς με την Ισπανία και δυστυχώς δεν μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Τώρα έχουμε αυτό με την Κροατία στην έδρα μας και με τον κόσμο μας, ο οποίος μας δίνει πολλή ενέργεια. Είναι δυνατό σύνολο αυτό των Κροατών, όμως εάν εμείς δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας στο γήπεδο και αντλήσουμε την ενέργεια από τον καθένα μας ξεχωριστά όπως πρέπει τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν», ενώ για τη δική του πορεία που δεν ήταν και η καλύτερη στην αρχή: «Είναι λογικό για έναν αθλητή που δεν έχει παίξει σε ρυθμούς αγώνα τόσο καιρό να μην έχει τα καλά πατήματά του. Όταν περισσότερο συμμετέχεις σε προπονήσεις και λιγότερο σε παιχνίδι. Δίνεις, λοιπόν, μία μάχη με τον εαυτό σου για να πετύχεις».

Για τον συμπαίκτη του και στον Ολυμπιακό Ανδρέα Χριστοδούλου, είπε:

«Είμαστε όπως και στον Ολυμπιακό. Μία παρέα. Ήταν μαζί μου από την πρώτη στιγμή και είναι και η πρώτη του χρονιά εδώ. Εγώ τον βοήθησα στην αρχή ώστε να μπει στο κλίμα, αφού εξάλλου όπως ήταν λογικό ήταν και λίγο… ψαρωμένος. Ο ένας όμως βοηθάει τον άλλον. Δεν παίζω εγώ καλά, με στηρίζει αυτός, δεν παίζει καλά αυτός, τον στηρίζω εγώ».

Η χρονιά μετά το Ευρωμπάσκετ της Νέων θα τον βρει ως τρίτο «τεσσάρι» του Θρύλου πίσω από τον Πρίντεζη και τον Πέτγουεϊ με τον ίδιο να υποστηρίζει γι’ αυτήν την πρόκληση:

«Η Εθνική, εκτός ότι είναι τιμή για κάθε παίκτη, είναι και το σκαλοπάτι βοηθείας ώστε να δείξεις την αξία σου. Εκεί παίρνεις τις βάσεις για τη συνέχεια της καριέρας σου. Ελπίζω φέτος στον Ολυμπιακό να έχω τις ευκαιρίες μου από τον προπονητή και να δείξω ό,τι έχω και να μπορέσω να τον πείσω».

Τέλος ο Αγραβάνης έδωσε και το δικό του μήνυμα στον κολλητό του, Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του στο σημερινό ματς με την Κροατία:

«Μιλάμε καθημερινά με τον Ιωάννη, αλλά θέλω να του πω πως δεν πρέπει να σκέφτεται αρνητικά. Υπάρχουν χειρότερα πράγματα στη ζωή και στον αθλητισμό και συγκεκριμένα το μπάσκετ. Όλα καλά θα πάνε. Να μην ανησυχεί για τίποτα».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δεν χάνει αυτή τη πρόκριση
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δεν χάνει αυτή τη πρόκριση
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ