2014-07-18 18:34:23
Φωτογραφία για Γάλλοι και Γερμανοί ασφαλιστές εντείνουν τη συνεργασία τους
Η Γαλλική Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Εταιρειών (FFSA) και η Ένωση Γερμανών Ασφαλιστών (GDV) ανακοίνωσαν ότι... εντείνουν την αμοιβαία συνεργασία τους μετά την εκλογή του νέου Ευρωκοινοβουλίου.

Όπως αποφασίστηκε σε κοινή συνεδρίαση των διοικητικών και εκτελεστικών οργάνων τους στις Βρυξέλλες, οι δύο οργανισμοί πρόκειται να εκβαθύνουν τη συνεργασία τους στο μέλλον.

Η ασφαλιστική βιομηχανία αντιμετωπίζει πολλές οικονομικές και χρηματοπιστωτικές προκλήσεις στην Ευρώπη. FFSA και GDV θέλουν να επιστήσουν την προσοχή των εποπτικών αρχών στη σημασία διατήρησης της ισορροπίας μεταξύ των δύο βασικών αποστολών της ασφάλισης: να παρέχει επαρκή προστασία σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, και να χρηματοδοτεί μακροπρόθεσμα την οικονομία. Επιπλέον, επισημαίνουν ότι πρέπει να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα των Ευρωπαίων ασφαλιστών, ώστε να διατηρήσουν τη θέση τους ανάμεσα στους παγκόσμιους ηγέτες της βιομηχανίας.


Η δυνατότητα της ασφαλιστικής βιομηχανίας να καινοτομεί θα βοηθήσει τη Γηραιά Ήπειρο να αντεπεξέλθει στις μεγαλύτερες νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Η γήρανση του πληθυσμού, η κλιματική αλλαγή, οι μεγάλες αλλαγές που προκαλεί ο δικτυωμένος και ψηφιακός κόσμος είναι κάποια από τα ζητήματα στα οποία θα εστιαστούν Γάλλοι και Γερμανοί ασφαλιστές τον επόμενο μήνα, προκειμένου να ανταλλάξουν ιδέες και να αναζητήσουν κοινές λύσεις.

«H GDV και η FFSA είναι για την ευρωπαϊκή ασφάλιση ό,τι η γαλλογερμανική συμμαχία για την Ευρώπη: ισχυροί, αξιόπιστοι εταίροι και εγγυητές ενός μακροπρόθεσμου οράματος για τις οικονομίες μας» είπε ο Bernard Spitz, πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας, και ο Γερμανός ομόλογός του Alexander Erdland εξέφρασε τη συμφωνία του.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ