2014-07-18 21:14:11
Φωτογραφία για Ηλεία: 163 οργανικά κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση
Μπορεί η φετινή σχολική χρονιά να χαρακτηρίστηκε ως η δυσκολότερη των τελευταίων ετών κυρίως λόγω των εκατοντάδων κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και εξαιτίας του έκρυθμου κλίματος που κυριάρχησε στις τάξεις καθηγητών και δασκάλων με αφορμή το μέτρο της αξιολόγησης, ωστόσο όπως όλα δείχνουν η... επόμενη κρύβει ακόμα περισσότερες- δυσάρεστες- εκπλήξεις για μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικούς.

Τα οργανικά κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην Ηλεία είναι 163 εκ των οποίων τα 135 γενική αγωγής (98 δάσκαλοι, 21 νηπιαγωγοί, 3 γυμναστές, 12 αγγλικών, 1 μουσικής) και τα 28 ειδικής αγωγής ΣΜΕΑΕ (Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής), αριθμός ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί, με αποτέλεσμα κανείς πλέον να μην μπορεί να εγγυηθεί με βεβαιότητα την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων κατά την διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς.

«Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την κάλυψη των οργανικών κενών στα σχολεία της Ηλείας, ολοκληρώνεται την επόμενη Πέμπτη 24 Ιουλίου
. Τα κενά που θα μείνουν ακάλυπτα θα είναι αρκετά, καθώς το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο, ευελπιστούμε όμως ότι θα τα καλύψουμε σε πρώτη φάση από τις αποσπάσεις και σε δεύτερη από τις προλήψεις αναπληρωτών το Σεπτέμβρη» επισήμανε η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Ζωή Βουρλούμη και πρόσθεσε ότι βρίσκονται σε συνεχείς συσκέψεις προκειμένου να καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες και μάλιστα την προσεχή Τετάρτη έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν με όλους τους Διευθυντές Εκπαίδευσης της χώρας, σε ευρεία σύσκεψη υπό τον Υπουργό Παιδείας προκειμένου να ενημερώσουν αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να προγραμματίσουν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Κική Κολοβέρου

Πηγή: εφημερίδα Πρωινή
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΤΡΕΙΣ ΓΙΑ ΧΟΛΕΜΠΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΡΕΙΣ ΓΙΑ ΧΟΛΕΜΠΑΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ