2014-07-19 03:54:06
Φωτογραφία για Το Ε.Κ.Α.Β. μετέβη κανονικά στο περιστατικό του τραυματισμού του 37χρονου στο Ασήμι
Κατόπιν δημοσιευμάτων σχετικά με περιστατικό τραυματισμού 67χρονου δικυκλιστή στο Ασήμι Ηρακλείου Κρήτης και τις αναφορές περί της μεταφοράς του με ιδιωτικό μέσο στο Νοσοκομείο λόγω ελλείψεως ασθενοφόρου, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Στις 18 Ιουλίου και ώρα 09:07 το συντονιστικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. έλαβε κλήση από το Ασήμι Ηρακλείου Κρήτης, σχετικά με περιστατικό τροχαίου ατυχήματος όπου αναφέρθηκε τραυματισμός ηλικιωμένου δικυκλιστή.

Το περιστατικό διαβιβάστηκε άμεσα στο πρώτο διαθέσιμο ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. το οποίο και ξεκίνησε για το σημείο του συμβάντος.

Στις 09:20 (13 λεπτά μετά την πρώτη κλήση) πραγματοποιήθηκε 2η κλήση στο συντονιστικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. (και ενώ το ασθενοφόρο πλησίαζε στο σημείο) όπου παρευρισκόμενος ενημέρωσε πως με δική τους πρωτοβουλία ο τραυματίας θα μεταφερθεί με ιδιωτικό μέσο στο Κ.Υ. Χάρακα - παρόλο που από το συντονιστικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. τον ενημέρωσαν πως δεν πρέπει να μετακινηθεί ο τραυματίας για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση του.


Παρόλα αυτά, άμεσα δόθηκε εκ νέου εντολή στο ασθενοφόρο να μεταβεί κατευθείαν στο Κ.Υ. Χάρακα, ώστε να παραλάβει από εκεί τον τραυματία.

Στις 09:30 το ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. έφτασε στο Κ.Υ. Χάρακα και στις 09:38 παρέλαβε τον 67χρονο τραυματία, όπου με συνοδεία Γιατρού τον μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, στο Ηράκλειο (ώρα άφιξης 10:05).

Βάσει των παραπάνω, είναι σαφές πως όλο το προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β. (Διασώστες και Γιατροί) στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα, είναι σε διαρκή επαγρύπνηση, προσπαθώντας να διεκπεραιώσουν όλα τα περιστατικά που χρήζουν επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ