2014-07-19 20:58:06
Φωτογραφία για Λαβρόφ: Το Κίεβο κατηγορεί τους πάντες, εκτός από τον εαυτό του
ITAR-TASS

Οι Αρχές του Κιέβου κατηγορούν οποιονδήποτε άλλον εκτός από τον εαυτό τους, δήλωσε χθες σε συνέντευξή του στο Russia 24 ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. «Ο Ουκρανός πρόεδρος Πιοτρ Ποροσένκοέχει υποσχεθεί πολλές φορές ότι ο ουκρανικός στρατός δεν θα θέσει σε απειλή άμαχο πληθυσμό ούτε θα ανοίξει πυρ σε κατοικημένες περιοχές. Όμως έχετε δει με τα ίδια σας τα μάτια τι συμβαίνει στις κατοικημένες περιοχές, στις πόλεις και στους πολίτες της νοτιοανατολικής Ουκρανίας»τόνισε ο Λαβρόφ και πρόσθεσε ότι οι Αρχές του Κιέβου εκστομίζουν ποταμούς από ψέματα τόσο στην παγκόσμια κοινότητα όσο και στους πολίτες της χώρας τους.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ εξέφρασε την ελπίδα το τραγικό συμβάν της συντριβής του μαλαισιανού αεροπλάνου να βάλει πάγο σε όσους έχουν στοιχηματίσει ότι θα γίνει πόλεμος, σε αυτούς που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους να ακολουθηθεί μια πολιτική διαδικασία και αρνούνται να ακούσουν τις φωνές που έρχονται από την Ευρώπη: «Δεν πιστεύω ότι οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να στείλουν κάποιου είδους μήνυμα στις Αρχές του Κιέβου για να τις πείσει να αναζητήσουν λύση μέσω διαπραγματεύσεων
. Το αεροπορικό δυστύχημα πρέπει να τους κάνει να σταματήσουν και να σκεφτούν». «Οι διεθνείς εμπειρογνώμονες πρέπει να παραλάβουν τα μαύρα κουτιά, ανεξαρτήτως τι λέει το Κίεβο. Εμείς δεν πρόκειται να πάρουμε τα μαύρα κουτιά. Δεν έχουμε την πρόθεση να παραβούμε τους κανόνες του διεθνούς δικαίου για τέτοια περιστατικά», υπογράμμισε ο Λαβρόφ και διευκρίνισε ότι η αποκωδικοποίηση των συσκευών καταγραφής των στοιχείων πτήσης είναι αρμοδιότητα των χωρών που εμπλέκονται άμεσα στο τραγικό συμβάν. Επίσης, χαιρέτισε την απόφαση του Ποροσένκο για τη δημιουργία διεθνούς επιτροπής, λέγοντας: «Η επιτροπή θα πρέπει να σχηματιστεί για να κατευνάσει όλες τις αμφιβολίες για το αν η έρευνα που θα πραγματοποιηθεί είναι πράγματι γνήσια, διαφανής και ειλικρινής».

«Οι Δυτικοί εταίροι μας ξέχασαν τους καλούς τους τρόπους»

Στη διάρκεια της συνέντευξής του στο Russia 24 ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επέκρινε τους Δυτικούς εταίρους αναφέροντας ότι πιέζουν προς την κατεύθυνση μονομερούς προσέγγισης στις σχέσεις με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της ουκρανικής κρίσης. «Οι Δυτικοί εταίροι μας σίγουρα έχουν ξεχάσει τους καλούς τρόπους που πάντα διέκριναν τους Ευρωπαίους πολίτες. Προτιμούν να κάνουν αυτό που θέλουν με τον δικό τους τρόπο, αγνοώντας τις κινήσεις καλής θέλησης που έχουν γίνει από την πλευρά μας, οι οποίες μάλιστα είναι πολλές. Θα θέλαμε όμως να είναι όλοι το ίδιο ευγενικοί» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΡΩΣΙΑ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΠΟ ΤΟ  pitlane Ο ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΠΟ ΤΟ pitlane Ο ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ