2014-07-20 10:49:07
Φωτογραφία για Το πρώτο βήμα έγινε...
Δεν πέρασαν παρά τρεις μέρες, από την συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της Ελιάς, στην οποία τους ενημέρωσε για την εντολή που έχει δώσει στον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα να έρθει σε επαφή με τον Δημήτρη Αναγνωστάκη, γραμματέα αντίστοιχα της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για διάλογο στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς και ενόψει του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης τον Οκτώβριο.

Το τηλεφώνημα έγινε λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης και οι δύο άνδρες αναζητούν τον κατάλληλο χρόνο και χώρο για να πάρουν σάρκα και οστά οι επαφές των εκπροσώπων των δύο κομμάτων.

Έτσι ανακοινώθηκε ότι η συνάντηση αντιπροσωπειών της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το απόγευμα, στη Βουλή, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Δημοκρατική Αριστερά για έναρξη διαλόγου για την κεντροαριστερά και την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Στην αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ μετέχουν ο Γραμματέας της Κ.Ε. Θ. Θεοχαρόπουλος, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Δ. Αναγνωστάκης και το μέλος του Συντονιστικού της Προοδευτικής Συνεργασίας Στ. Μανίκας. Eπικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ θα είναι ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Παναγιώτης Ρήγας.


Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης είχε δια επιστολής του καλέσει το ΠΑΣΟΚ σε διάλογο, με την Χαριλάου Τρικούπη να απαντά θετικά, θυμίζοντας παλιότερες δικές της εκκλήσεις προς την ίδια κατεύθυνση.

Κοινώς, το πρώτο βήμα, ενός πάντως δύσβατου δρόμου, δεδομένης της τρικυμιώδους σχέσης των δύο κομμάτων, έγινε. Μένει να δούμε και την κατάληξή του...

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ