2014-07-20 16:03:31
Φωτογραφία για Πάτρα: Προτεραιότητα οι φτωχοί και τα σκουπίδια για τον Πελετίδη
Η ανακούφιση των πολιτών οι οποίοι με πρόσχημα την οικονομική κρίση έχουν κτυπηθεί από την κυβερνητική πολιτική είναι η προτεραιότητα της νέας Δημοτικής Αρχής του Κ. Πελετίδη, η οποία θ’ αναλάβει καθήκοντα από τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Το ζητούμενο για τη νέα Δημοτική Αρχή είναι η ελάφρυνση των νοικοκυριών που βιώνουν τη φτώχεια στην πόλη μέσα από τη μείωση των ποσών που καλούνται να καταβάλουν για την ύδρευση, ενώ θα προχωρήσει και σε κατάρτιση επικαιροποιημένης λίστας, την οποία θα διαβιβάσει στη ΔΕΗ και βάση της οποίας για λόγους απορίας ή διαβίωσης κάτω από το όριο της φτώχειας νομιμοποιούνται να μην πληρώνουν Δημοτικά τέλη στους λογαριασμούς της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να υπάρχει ελάφρυνση σε αυτούς ακόμα και κατά 50%

Από «κόσκινο» ο Δημοτικός πλούτος

Στο μικροσκόπιο της νέας Δημοτικής Αρχής με σκοπό την εξασφάλιση των εσόδων που πρέπει για το καλό του Δημότη θα μπει και η έως τώρα διαχείριση της Δημοτικής περιουσίας και των ακινήτων που έχουν μισθωθεί.


Προς τούτο γίνεται ήδη καταγραφή περιπτώσεων, όπου έχουν γίνει μισθώσεις ή εκκρεμεί η υλοποίηση αποφάσεων για μίσθωση ακινήτων αλλά και άλλων συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα, καθώς υπάρχει εκτίμηση πως σε πολλές περιπτώσεις προς όφελος των ιδιωτών ζημιώνει η πόλη και οι Δημότες.

Τα σκουπίδια

Κύκλοι από την παράταξη Πελετίδη τα τελευταία εικοσιτετράωρα είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται πριν καν η παράταξη αναλάβει καθήκοντα να προεξοφλήσουν την πολιτική που θ’ ακολουθήσει πάνω σε θέματα πρώτης γραμμής αρχής γενομένης από την διαχείριση των απορριμμάτων.

Στελέχη της παράταξης επισημαίνουν πως αποτελεί πανελλαδική πρωτοτυπία η άσκηση αντιπολίτευσης προς τη Λαϊκή Συσπείρωση πριν καν αναλάβει καθήκοντα Δημοτικής Αρχής και πριν καν διατυπώσει ολοκληρωμένη την άποψή της για το τι θα πράξει με τη διαχείριση των απορριμμάτων, γεγονός που δείχνει πως κάποια κέντρα έχουν πανικοβληθεί.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, κανένας δεν δικαιούται να κατηγορεί τη Λαϊκή Συσπείρωση για το θέμα των σκουπιδιών, καθώς η θέση της ήταν και παραμένει ξεκάθαρη τόσο στο θέμα του περιβόητου εργοστασίου, όσο και στη δική της εναλλακτική πρόταση που αφορά διαλογή και διαχείριση στην πηγή.

Πηγή: patrastimes
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ