2014-07-20 18:55:03
Φωτογραφία για «Λουκέτο» σε τρία ενεχυροδανειστήρια της Πάτρας
Πήγαν για …χρυσό και βγήκαν κουρεμένοι. Ο λόγος για τα γνωστά «Σαράφικα» της Πάτρας, πιο γνωστά και ως ενεχυροδανειστήρια τα οποία επένδυσαν στην κρίση και την ανάγκη του κόσμου της περιοχής για ρευστό αλλά η κρίση άγγιξε τώρα και αυτά.

Ήδη τρία ενεχυροδανειστήρια βάζουν λουκέτο καθώς οι δουλειές δεν πάνε καλά ενώ η πρόσφατη βουτιά στην τιμή του χρυσού αποτέλεσε τη χαριστική βολή γι’ αυτά δεδομένου ότι οι περισσότερες συναλλαγές γινόντουσαν με βάση τον ενεχυροδανεισμό χρυσών αντικειμένων.

Η εκτίμηση που δίνεται από όσους γνωρίζουν τα εσωτερικά του …επαγγέλματος, έχει και μια άλλη διάσταση καθώς η κρίση στα ‘Σαράφικα’ προέκυψε από τη στιγμή που οι πατρινοί και οι πατρινές έδωσαν όλα όσα είχαν και δεν είχαν σε αντικείμενα αξίας και δεν υπάρχει πλέον τίποτα να δώσουν ως ενέχυρο.

Αποτέλεσμα αυτού του «αδειάσματος» των …σεντουκιών , είναι να μην σηκώνει τόσα πολλά ενεχυροδανειστήρια η αγορά, άρα και εδώ επικρατεί ο δικός της νόμος, σύμφωνα με τον οποίο τα μεγάλα και αξιόπιστα αλλά και αυτά των οποίων οι ιδιοκτήτες είχαν «λίπος» να μείνουν και φυσικά στο τέλος όσα μείνουν θα είναι τα κεντρικά.


Ακόμα και τα μπακίρια

Ενδεικτικό του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί είναι το γεγονός, πως τους τελευταίους μήνες στα ‘σαράφικα’ της Πάτρας, όσοι πήγαιναν, δεν είχαν να ενεχυριάσουν αντικείμενα αξίας, αλλά έφταναν εκεί ακόμα και με «μπακίρια» ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί, που «κόμιζαν» ακόμα και παλαιά βιβλία σε μια προσπάθεια να πάρουν λίγα χρήματα.

Πηγή: patrastimes
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ