2014-07-20 20:12:03
Φωτογραφία για Φορολογικές δηλώσεις - Τελευταία ευκαιρία για 100.000 εκπρόθεσμους
Τελευταία ευκαιρία έχουν περίπου 100.000 φορολογούμενοι για να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση έως τα τέλη Ιουλίου χωρίς να τους επιβληθεί πρόσθετος φόρος για εκπρόθεσμη υποβολή.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζει ότι θα κατατεθεί διάταξη στη Βουλή ώστε να αναγνωριστούν στους εκπρόθεσμους φορολογούμενους που φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών-συνταξιούχων οι αποδείξεις δαπανών προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με πέναλντι φόρου 22% - όπως προβλέπει ο νόμος - επί του ποσού που πρέπει να συγκεντρώσουν βάσει του ετήσιου εισοδήματός τους, αλλά και οι αποδείξεις ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ουσιαστικά, με διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή, δίνεται μία νέα έμμεση παράταση μέχρι τις 31 Ιουλίου σε όσους δεν πρόλαβα να υποβάλουν φορολογική δήλωση έως τις 14 Ιουλίου. Αυτό διότι όσοι σπεύσουν μέχρι τότε να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση εκτός του ότι δεν θα επιβαρυνθούν με το πρόστιμο 22% επί των αποδείξεων που έπρεπε να συγκεντρώσουν, δεν θα επιβαρυνθούν και με προσαύξηση 1% επί του φόρου λόγω εκπρόθεσμης υποβολής.

Αυτό θα ισχύσει μόνο για εκείνους που θα υποβάλουν τη φορολογική δήλωση έως 31 Ιουλίου καθώς τότε λήγει η προθεσμία πληρωμής της 1η δόσης του φόρου εισοδήματος ενώ σε κάθε περίπτωση είτε κάποιος υποβάλει τώρα την εκπρόθεσμη δήλωση είτε π.χ. μετά από 3 μήνες θα επιβαρυνθεί με το πρόστιμο των 100 ευρώ.

Πηγή: imerisia
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ