2014-07-20 21:21:22
Φωτογραφία για Ηλεία: «Ζεστό» το ενδιαφέρον για επένδυση γκολφ στη Μούτελη
Ζεστό παραμένει το ενδιαφέρον για την τουριστική επένδυση στη Μούτελη αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια (περισσότερα από 10) απραξίας λόγω γραφειοκρατικών και άλλων ζητημάτων. Είναι αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν επισκεφθεί την περιοχή ενδιαφερόμενοι επενδυτές από Ελβετία και Βέλγιο μαζί με τον ιδιοκτήτη των εκτάσεων της πρώην λίμνης Αγουλινίτσας που έχουν ενοικιαστεί ( έχουν προστεθεί στις ιδιόκτητες εκτάσεις που απαιτούνταν για την ανάπτυξη των τουριστικών εγκαταστάσεων).

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Patrisnews.com, πέταξαν και με ελικόπτερο πάνω από την περιοχή ενώ πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον δύο συσκέψεις στο διοικητήριο, όπου τέθηκαν επί τάπητος όλες οι εκκρεμότητες που υπήρχαν για το σχέδιο της επένδυσης που υπήρχε προ μνημονίου εποχής.

Αξίζει να τονιστεί ότι έχουν στα χέρια τους όλες τις αδειοδοτήσεις (περιβαλλοντικές και άλλες με την μέθοδο fast track) που σημαίνει ότι εάν το επενδυτικό σχήμα ανάψει το πράσινο φως για χρηματοδότηση, τότε άμεσα θα ξεκινήσουν τα έργα Τι ανέφερε η πρώτη απόφαση το 2011


Για την τουριστική επένδυση στην Μούτελη υπήρχε απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος το 2011, το οποίο είχε εγκρίνει την προκαταρκτική περιβαλλοντική εκτίμηση και αξιολόγηση του έργου. Σε ό,τι αφορά την απόφαση του υπουργείου ανέφερε συγκεκριμένα:

«Γνωμοδοτούμε θετικά ως προς την προκαταρκτική περιβαλλοντική εκτίμηση και αξιολόγηση που αφορά στην κατασκευή και λειτουργία γηπέδου golf 18 οπών και των λοιπών εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης αυτού σε έκταση εμβαδού 2810,4 στρεμμάτων στην αποξηρανθείσα λίμνη Αγουλινίτσας με φορέα υλοποίησης του έργου την τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας(« ΗΛΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ»).

Όπως τονίζεται στην απόφαση η θετική γνωμοδότηση ισχύει με τις ακόλουθες προυποθέσεις:

α) δεν θα προκύψουν περαιτέρω απαγορευτικές δεσμεύσεις για το γήπεδο της εξεταζόμενης τουριστικής μονάδας από την επικείμενη Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για την περιοχή ή από άλλα προγραμματιζόμενα για την αποκατάσταση της περιοχής από τις πυρκαγιές έργα

β) στο τμήμα του γηπέδου που εμπίπτει στην υποπεριοχή Β2 της ΖΟΕ , δεν θα γίνει καμία απολύτως επέμβαση

γ) οι αθλητικές και συναφείς εγκαταστάσεις θα τοποθετηθούν στα τμήματα του γηπέδου που εμπίπτουν στην θεσμοθετημένη ΖΟΕ

δ) τα κτίσματα θα τοποθετηθούν στα σημεία του γηπέδου με υπομετρική διαφορά από την θάλασσα μεγαλύτερη των 2.00μ και ε) η διάταξη των έργων θα είναι τέτοια ώστε να μην θιγούν οι οικότοποι προτεραιότητας.

Τεράστια περιθώρια

Το κλίμα της Ελλάδας είναι ιδανικό για την ενασχόληση με το άθλημα του γκολφ όλο τον χρόνο. Ήδη διάσημες λέσχες του κόσμου έχουν συμφωνήσει να αναλάβουν τη διαχείριση τέτοιου τύπου γηπέδων. Η αρχή έγινε από τη γειτονική Μεσσηνία και το τουριστικό θέρετρο «Costa Navarino» στην Πύλο, όπου η λέσχη Troon Golf ανέλαβε τα δύο γήπεδα πρωταθλήματος γκολφ 18 οπών, τα οποία σχεδιάστηκαν από τον Αμερικανό αρχιτέκτονα γηπέδων γκολφ Robert Trent Jones II και τον Γερμανό επαγγελματία γκόλφερ Bernard Langer.

Γιώργος Κ.Ροζής-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ