2014-07-21 04:01:20
Φωτογραφία για FDA: Έκτακτη προειδοποίηση για προϊόντα καφεΐνης σε σκόνη μετά τον θάνατο 18χρονου
Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί τους καταναλωτές να αποφεύγουν ή να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη δοσολογία και την προέλευση σκευασμάτων καφεΐνης σε μορφή σκόνης, τα οποία μπορεί να προμηθευτεί κανείς από το διαδίκτυο και να τα παραλάβει στην πόρτα του σπιτιού του.

τελευταία εξέλιξη έρχεται μετά από το θάνατο ενός 18χρονου αθλητή της πάλης από το Οχάιο, ο οποίος, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, είχε καταναλώσει ένα παρόμοιο σκεύασμα.

Ακόμη και μια κουταλιά καφεΐνης σε σκόνη μπορεί να αποβεί θανατηφόρα για πολλούς ανθρώπους αφού αντιστοιχεί σε 25 κούπες καφέ.

Οι έφηβοι και γενικά τα νεαρά άτομα είναι πιο επιρρεπή στην κατανάλωση καφεΐνης σε σκόνη, αφού είναι διεγερτικό και μπορούν να το προμηθευτούν από το διαδίκτυο χωρίς, πιθανώς, να γίνουν αντιληπτοί από τους γονείς τους. Η σκόνη καφεΐνης διατίθεται στο εμπόριο και ειδικά στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής και είναι ανεξέλεγκτη, σε αντίθεση με την καφεΐνη που προστίθεται στα αναψυκτικά.


Η Jennifer Dooren, εκπρόσωπος του FDA, υποστηρίζει πως όσοι πίνουν καφέ, τσάι ή αναψυκτικά μπορεί να είναι γνώριμοι με ορισμένα συμπτώματα της κατανάλωσης καφεΐνης, όπως η νευρικότητα και το τρέμουλο και συχνά δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι το σκεύασμα σε μορφή σκόνης είναι μια καθαρή χημική ουσία που μπορεί να τους κάνει μεγάλο κακό.

Επισημαίνει επίσης ότι τα αντικείμενα που υπάρχουν στις περισσότερες κουζίνες (κουτάλια, ποτήρια κλπ) δεν είναι αρκετά ακριβή για την σωστή δοσολογία ενός τέτοιου σκευάσματος, όπου ακόμα και η παραμικρή υπέρβαση της συνιστώμενης ποσότητας μπορεί να αποβεί ακραία επικίνδυνη για τον χρήστη.

Τα συμπτώματα της υπερδοσολογίας καφεΐνης ή της τοξικότητας από καφεΐνη περιλαμβάνουν ταχυκαρδία ή ακανόνιστους παλμούς της καρδιάς, επιληπτικές κρίσεις, έμετο, διάρροια και απώλεια προσανατολισμού.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ