2014-07-22 05:54:16
Φωτογραφία για Κάμερον: Αδιανόητη μια πώληση Mistral στη Ρωσία
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η εκπλήρωση του σχεδίου της Γαλλίας να πουλήσει πολεμικά πλοία Mistral στην Ρωσία θα ήταν κάτι το αδιανόητο στην Βρετανία μετά την κατάρριψη του αεροπλάνου των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην Ουκρανία.

Σε ερώτηση που του υπεβλήθη όσον αφορά τα σχέδια της Γαλλίας να προχωρήσει στην εκτέλεση της σύμβασης ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για την πώληση πολεμικών πλοίων Mistral στην Ρωσία, ο Κάμερον σημείωσε: "Ειλικρινά σε αυτήν την χώρα θα ήταν αδιανόητο να εκπληρώσει κανείς μια παραγγελία όπως αυτή που έχουν οι Γάλλοι".

"Αλλά χρειάζεται να αρχίσουμε μαζί με όλους τους εταίρους μας τις πιέσεις ώστε να πούμε ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε δουλειές όπως συνήθως με μια χώρα όταν αυτή συμπεριφέρεται κατ' αυτόν τον τρόπο", πρόσθεσε ο Κάμερον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε εξάλλου ότι η ΕΕ θα πρέπει να εξετάσει την επιβολή σκληρών οικονομικών κυρώσεων στην Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου ενός παγώματος των περιουσιακών στοιχείων των στενότερων συμμάχων του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, στους οποίους αναφέρθηκε ως "ημέτερους και ολιγάρχες".


"Σημειώσαμε κάποια πρόοδο ως προς αυτό την Τετάρτη το βράδυ, ελπίζω ότι θα κάνουμε κάποια περισσότερη πρόοδο (στην σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες), αλλά πιστεύω ότι έχει έρθει ώρα να αρχίσουμε να προχωρούμε με τις κυρώσεις τρίτου επιπέδου", πρόσθεσε ο Κάμερον, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία δεν θα πρέπει να περιμένει να έχει πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές, στο κεφάλαιο και στην τεχνική εμπειρογνωμοσύνη την ώρα που ο Πούτιν τροφοδοτεί την σύγκρουση στην Ουκρανία.

Την ίδια ώρα υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος αμφισβήτησε ότι η Γαλλία θα ακυρώσει την πώληση των πολεμικών πλοίων Mistral στην Ρωσία, παρά τις πιέσεις που μπορεί να δέχεται από άλλους δυτικούς ηγέτες που επιζητούν την επιβολή τιμωρίας στην Μόσχα μετά την κατάρριψη του αεροπλάνου των Μαλαισιανών Αερογραμμών.

"Πρόκειται για δισεκατομμύρια ευρώ (. . .) οι Γάλλοι είναι πολύ πραγματιστές. Το αμφισβητώ" ότι θα υπάρξει μια ακύρωση της συμφωνίας", σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους.

"Μια αναστολή της συμφωνίας θα ήταν λιγότερο ζημιογόνα για την Ρωσία απ' ό,τι για την Γαλλία", πρόσθεσε.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ