2014-07-22 11:34:11
Φωτογραφία για Κίτρινος συναγερμός στη Κύπρο για την εντατική νεογνών
Έντονες είναι οι ανησυχίες στον κλάδο των νοσηλευτών για μια σειρά από θέματα όπως αυτό των εκτάκτων. Ο πρόεδρος του κλάδου των Νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ, Πρόδρομος Αργυρίδης μιλώντας στο Super sport fm στάθηκε και στο θέμα της αυτονόμησης, κάνοντας επισημάνσεις προς το υπουργείο Υγείας. Κάλεσε τους αρμόδιους να εξετάσουν τόσο τα άμεσα προβλήματα, όσο και τα χρονίζοντα στον τομέα της υγείας. Ως το αμεσότερο θέμα που σύμφωνα με τον κ. Αργυρίδη πρέπει να επιλυθεί, είναι αυτό της υποστελέχωσης με νοσηλευτικό προσωπικό στις περισσότερες μονάδες των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων. Αυτό όπως υπέδειξε έχει να κάνει με το γεγονός ότι 410 θέσεις βρίσκονται κενές, ως επακόλουθο της οικονομικής περισυλλογής που απορρέει μέσα από το μνημόνο.

Η ΕΝΤΑΤΙΚΗ.

Ο πρόεδρος των νοσηλευτών επεσήμανε ακόμη ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, το οποίο κατά τον ίδιο πρέπει να επιλυθεί άμεσα, αφού έχει να κάνει με την υγεία των νεογνών. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Αργυρίδης αναφέρθηκε στην εντατική νεογνών. «Η εντατική νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου» είναι η μόνη ανά το παγκύπριο που καλύπτει τα περιστατικά των παιδιών που γεννιούνται πρόωρα και τα περιστατικά αυτά αυξάνονται συνεχώς», ανέφερε. 


Αναφερόμενος στα προβλήματα της μονάδας ανέφερε ότι υπάρχουν 50 κλίνες και υπάρχει πληρότητα 60 παιδιών σε μερικές περιπτώσεις. Τόνισε ωστόσο ότι τα παιδιά δεν κινδυνεύουν και ο λόγος είναι ότι οι νοσηλευτές βγάζουν περισσότερα νυχτέρια, αφού βάζουν την υγεία των παιδιών πάνω από τις συνθήκες εργασίας. Σε επισύμανση του δημοσιογράφου ότι με αυτές τις συνθήκες είναι μεγάλη η κούραση των νοσηλευτών με αποτέλεσμα αυτό να μην είναι καλό σημάδι όταν έχεις να κάνεις με μικρά παιδιά, ο κ. Αργυρίδης υπέδειξε ότι αυτό είναι γεγονός. Τόνισε ότι αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να διορθωθεί με τη μετακίνηση νοσηλευτών από άλλη μονάδα, αφού σε κανένα τμήμα των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων δεν υπάρχει πλεονασμός εργαζομένων. 

Η εφημερίδα «Α» επικοινώνησε με νοσηλεύτρια της μονάδας Εντατικής Νεογνών η οποία και ερωτήθηκε για το θέμα. Μας ανέφερε ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς θα έπρεπε ο κάθε εργαζόμενος να βγάζει μια νυχτερινή βάρδια τη βδομάδα. Όμως αντί αυτού, οι βάρδιες έγιναν δύο και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και τρεις. Τόνισε επίσης ότι οι συνθήκες είναι τέτοιες και η προσοχή πρέπει να είναι τόσο μεγάλη, που οι ερργαζόμενοι στο τμήμα δεν έχουν ώρα ούτε για πέντε λεπτά ξεκούρασης κατά το μέσω της πολύωρης βάρδιας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ