2014-07-22 12:46:21
Φωτογραφία για Φώτης Αλεξόπουλος: Να επαναπροσληφθούν οι «πρώην» απολυμένοι εργαζόμενοι του Μετρό
Διαβάστε την ανακοίνωση: "Με επιστολή του προς την Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ. Α.Ε και στον Υπουργό μεταφορών & Επικοινωνιών , ο Γραμματέας του... ΙΝ.ΚΑ( Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος) και Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής κ. Φώτης Αλεξόπουλος αναδεικνύει την αδικία εις βάρος των πρώην απολυμένων εργαζόμενων του ΜΕΤΡΟ ( ΣΤΑΣΥ Α.Ε ) , που παρά το γεγονός ότι είχαν εκπαιδευτεί και προσληφθεί, ως εργατικό δυναμικό (το 2009) για την απαραίτητη λειτουργία του Οργανισμού , απολύθηκαν με διαδικασίες « Εξπρές» το 2010 και κατηγορήθηκαν ως «Προεκλογικές προσλήψεις» .

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής κ. Φώτης Αλεξόπουλος ζητά την άμεση επαναπρόσληψη τους .

Η Επιστολή :

Κ Υπουργέ.

K. Διευθύνων Σύμβουλε της ΣΤΑΣΥ Α.Ε .

Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να σας καταθέσω το γεγονός ότι σχεδόν 300 πρώην εργαζόμενοι του έτους 2009 που είχαν εκπαιδευτεί για να βοηθήσουν το έργο του οργανισμού (ΣΤΑΣΥ Α.Ε) στο ΜΕΤΡΟ , βρίσκονται εδώ και τέσσερα έτη(4) « εκτός» υπηρεσίας .


Θέλω να σας θυμίσω ότι εργαζόμενοι του ιδίου έτους ( 2009) που είχαν προσληφθεί τον μήνα Μάιο ,σε αντίθεση με τους εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί τον μήνα Ιούνιο, δεν είχαν θεωρηθεί ως « Προεκλογικές Προσλήψεις» και δεν είχαν απολυθεί , αλλά συνέχισαν ως και την μονιμοποίηση τους .

Εγώ όμως προσωπικά, ως Γραμματέας του Ινστιτούτου καταναλωτών και ενεργός πολίτης , θα ήθελα με την παρούσα επιστολή μου να σας επισημάνω και να σταθώ στο γεγονός ότι: Oι συγκεκριμένοι απολυμένοι υπάλληλοι ,είχαν εκπαιδευτεί προκειμένου να στελεχώσουν τους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ, (αλλά προφανώς και τους μελλοντικούς σταθμούς ) και φυσικά μου «ξενίζει» το γεγονός , ότι απολύθηκαν και δεν χρησιμοποιήθηκαν για τους λόγους για τους οποίους εκπαιδευτήκαν παρά τα μεγάλα χρηματικά ποσά που είχαν δαπανηθεί το 2009 για την εκπαίδευση τους .

Όμως ως εκπρόσωπος των καταναλωτών και κατά επέκταση και του επιβατικού κοινού, θα ήθελα με την επιστολή μου αυτή, να σας επισημάνω ότι θεωρώ μείζον σημασίας γεγονός την επάναπρόσληψη των πρώην (εκπαιδευμένων) εργαζόμενων προκειμένου να στελεχώσουν τους νέους σταθμούς του Μέτρο και να προσφέρουν τις υπηρεσίες καθώς και τις επιστημονικές γνώσεις τους προς όφελος των πολιτών και κατά επέκταση του επιβατικού κοινού .

Πιστεύω ότι η «πολιτική» απόφαση απ’ όπου και αν προήλθε για απόλυση των εργαζόμενων το 2009 είναι άδικη και ως ενεργός πολίτης επιτρέψτε μου, να την καταδικάσω .

Για εμένα προσωπικά , είναι καταδικαστέα κάθε άλλη απόλυση εργαζόμενων , ειδικά σε τέτοιες εποχές με την μεγάλη ανεργία που μαστίζει την χώρα μας .

Για τους παραπάνω Λόγους και :

1. Προκειμένου να αποκαταστήσετε την αδικία εις βάρος των παραπάνω εργαζόμενων, παρακαλώ όπως εσείς νομίζετε, ότι μπορείτε να εξετάσετε με προσοχή το αίτημα μας , προς διερεύνηση άμεσης λύσης .

2. Αίτημα που βρίσκει θετικούς όλους εμάς τους καταναλωτές, προκειμένου να αρθεί η αδικία προς τους εργαζόμενους και από την άλλη μεριά, εμείς οι πολίτες , το επιβατικό κοινό, να ταξιδεύουμε με ασφάλεια και σωστές υπηρεσίες .

3. Παραμένω στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση

Φώτης Αλεξόπουλος

Αγία Παρασκευή 22/7/2014

· Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής

· Πρ Αναπληρωτής Βουλευτής Νομού Ηλείας

· Γραμματέας για θέματα Εργασίας & Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΙΝ.ΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος"
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στο χειρουργείο η Μαρινέλλα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στο χειρουργείο η Μαρινέλλα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ