2014-07-22 13:45:19
Φωτογραφία για Λύση εκ των ενόντων από το νοσοκομείο Αμαλιάδας
Λύση εκ των ενόντων, για την κάλυψη των εφημεριών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας για το υπόλοιπο του μηνός Ιουλίου, αναζητήθηκε... χθες το μεσημέρι, στη σύσκεψη που είχε ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Λέανδρος Καλογεράκος με τους γιατρούς της Νοσηλευτικής μονάδας.

Μετά την ανάκληση της απόφασης της 6ης ΥΠΕ, να καλυφθούν εφημερίες με τη συμμετοχή γιατρών των Κέντρων Υγείας Βάρδας και Σιμόπουλο, το Νοσοκομείο βρέθηκε σε αδιέξοδο και χθες αναζητήθηκαν άλλοι τρόποι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Κλειστές εφημερίες

Η αρχική απόφαση της 6ης ΥΠΕ δεν μπορούσε να εφαρμοστεί, με δεδομένο ότι υπήρξαν αντιδράσεις από το Κέντρο Υγείας Βάρδας, αφού με το υπάρχον ιατρικό προσωπικό δεν υπάρχει δυνατότητα να καλυφθούν οι εφημερίες του Κέντρου Υγείας, πόσο μάλλον να υπάρξει συνδρομή και στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Τελικά, μετά από πολύωρη συζήτηση χθες το μεσημέρι, γιατροί και διοικητής κατέληξαν σε ένα πρόγραμμα, το οποίο θα επανεξεταστεί την Πέμπτη, για την κάλυψη των κλειστών εφημεριών, ενώ παραμένει σε ισχύ το πρόγραμμα γενικών εφημεριών νομού που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Τρίτη, την Πέμπτη και την ερχόμενη Δευτέρα.


Στο πρόγραμμα που συντάχθηκε χθες, θα υπάρχει και η συνδρομή γιατρών του Κέντρου Υγείας Σιμόπουλου, καθώς στη σύσκεψη συμμετείχε και ο διοικητής του Κέντρου Υγείας κ. Γιάννης Λέντζας.

Για το μήνα Αύγουστο προγραμματίζεται το Νοσοκομείο Αμαλιάδας να καλύψει 16 γενικές εφημερίες και είναι πολύ πιθανό να εκδοθεί το πρόγραμμα την Πέμπτη.

Κακά μαντάτα

Ωστόσο, δεν ήταν καλά τα νέα χθες το μεσημέρι από το Υπουργείο Υγείας, σε ότι αφορά την πρόσληψη επικουρικών γιατρών. Παρά τη δέσμευση που είχε δώσει προ ημερών ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Γρηγοράκος για την ενίσχυση των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας με έξι επικουρικούς γιατρούς, από τρεις για κάθε Νοσοκομείο, χθες το μεσημέρι που αναρτήθηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη επικουρικών γιατρών, διαπιστώθηκε με έκπληξη ότι η Ηλεία ουσιαστικά μένει εκτός, αφού στις θέσεις που προκηρύχθηκαν υπάρχει μόνο μία θέση επικουρικού γιατρού για τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πύργου.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί από τους διοικητές σήμερα, στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί στο Υπουργείο με τη συμμετοχή όλων των διοικητών του Νοσοκομείου.

Ερώτηση στον Υπουργό

Στο μεταξύ, το θέμα της λειτουργίας των Νοσοκομείων της Ηλείας έφθασε και στη Βουλή, με την ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.

Στην ερώτησή του ο κ. Παππάς περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία της Ηλείας με την έλλειψη προσωπικού και την αδυναμία έκδοσης προγραμμάτων εφημεριών και ζητά από τον Υπουργό να απαντήσει εάν θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για την στελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Ηλείας με το απαιτούμενο ιατρικό προσωπικό.

Μαρία Καραμπάτση
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ