2014-07-22 19:40:07
Φωτογραφία για Μην πουλάτε την μπριζόλα, πουλήστε τον ήχο του ψησίματός της
Είναι ο τίτλος του άρθρου μία από τις πλέον επιτυχημένες τεχνικές πωλήσεων που αναπτύχθηκε από τον... Elmez Wheeler ο οποίος πίστευε ότι «το πορτοφόλι βρίσκεται πιο κοντά στην καρδιά παρά στο μυαλό».

Τώρα που η κρίση δυσκόλεψε τα πράγματα αλλά και σε κάθε εποχή ψάξτε τον αντίστοιχο ήχο του «ψησίματος» για τα προϊόντα που πουλάτε. Άλλωστε όλοι οι πωλητές πολλές φορές χρησιμοποιούν την φράση «θα τον ψήσω τον πελάτη», «εκεί που τον έψηνα», «δεν θέλω να λες σε ψήνω» κ.λ.π. Και οι αγοραστές λένε «εμένα δεν με ψήνεις», «μη προσπαθείς να με ψήσεις, δεν θέλω…».

Ο «ήχος αυτού του ψησίματος της μπριζόλας» δηλαδή η ευχαρίστηση του ψημένου κρέατος που ροδοκοκκινίζει και είναι επιθυμητό να ικανοποιήσει την ανάγκη επιβίωσης είναι πιο ευχάριστος από τον ήχο «θέλεις μρπιζόλα» ή «αυτό είναι ωραίο κρέας που έβοσκε στα λοφάκια των Τρικάλλων».

Στις πωλήσεις των ασφαλιστών οι «ήχοι ψησίματος» που είναι ότι απομακρύνουν τις αναστολές των πελατών, είναι να ακούγονται φράσεις όπως «αγόρασε μια ασφάλεια προστασίας του εισοδήματος» από το να λές ασφάλεια αρρώστειας ή ατυχήματος, «συγχαρητήρια που διάλεξες να συνεχίζει το παιδί σου να σπουδάζει, να βγει μορφωμένο» παρά να λές «κάνε ασφάλιση θανάτου αν ω μη γένειτο φύγεις απ’τη ζωή….» ή «πολύ καμαρώνω συζύγους που αγαπούν τη γυναίκα τους και την θέλουν με αξιοπρέπεια όταν μείνει μόνη» από το «αν συμβεί θάνατος, η σύζυγος θα…» ή «μπράβο σας που είστε υπεύθυνο άτομο και δεν φορτώνετε προβλήματα στους άλλους» ή «διαλέξτε κύριε να ζήσετε, να γιατρευτείτε γρήγορα, να έχετε λύσεις και αξιοπρέπεια» αντί «θα έχετε τόσα για πρώτη θέση και τόσα για χειρουργεία και τόσα στο εξωτερικό και τόσα στη LUX θέση κ.λ.π».

Προετοιμαστείτε ΠΡΙΝ την πώληση.

Επιλέξτε λέξεις που έχουν «ψήσιμο» Μη δείχνετε το «άψητο κρέας» μιας μπριζόλας… Είναι πολύ «ωμό» και ίσως μη επιθυμητό παρόλο που όταν ψηθεί είναι «τρέλλα».

Λένε πως όσοι γνωρίζουν πώς γίνονται τα λουκάνικα δεν θέλουν να τα βάλουν στο στόμα τους… Ψητά όμως στα κάρβουνα είναι «πανηγύρι»…!
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ