2014-07-23 09:31:03
Φωτογραφία για Δικαστική απόφαση ακυρώνει τις μειώσεις ενοικίου υπέρ του Δημοσίου!
Την ώρα που ο Υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι οι δικαστές δεν ασκούν δημοσιονομική πολιτική Ο χειρότερος οφειλέτης και ο πιο ευνοημένος δανειστής είναι πάντα το Δημόσιο και φροντίζει να εξυπηρετεί τα συμφέροντά του με αποφάσεις που λαμβάνει το ...ίδιο και οι οποίες έχουν μάλιστα τη δύναμη νόμου!

Πρόσφατο παράδειγμα, νόμος του 2010 που συμπεριλήφθηκε στο Μνημόνιο και προβλέπει τη μονομερή μείωση του ενοικίου σε κτήρια τα οποία μισθώνει το Δημόσιο. Δηλαδή, το Κράτος με το έτσι θέλω και χωρίς διαπραγμάτευση με τους ιδιοκτήτες, μείωσε μονοκοντυλιά τα ενοίκια που δίνουν οργανισμοί και υπηρεσίες του!

Ωστόσο, ήρθε δικαστική απόφαση να ακυρώσει τη διάταξη αυτή του νόμου, την ίδια ώρα που ο Γκίκας Χαρδούβελης δήλωνε στα γραφεία του ΣΕΒ ότι τα δικαστήρια δεν μπορούν να ασκούν δημοσιονομική πολιτική (αφορμή για τη δήλωσή του υπήρξαν κι άλλες αποφάσεις δικαστηρίων με δημοσιονομικό χαρακτήρα που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα).

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά εκδίκασε την αίτηση ιδιώτη, ο οποίος νοίκιαζε κτήριο για τα ιατρεία του ΙΚΑ. Το δικαστήριο κήρυξε αντισυνταγματικό το νόμο και υποχρέωσε το Δημόσιο να αποζημιώσει αναδρομικά τον ιδιοκτήτη του ακινήτου με το ποσό που επωφελήθηκε από τη νομοθετική μείωση του ενοικίου. Το ποσό ανέρχεται στα 100.000 ευρώ και μάλιστα η απόφαση κηρύχθηκε προσωρινώς εκτελεστή που σημαίνει ότι το εναγόμενο δημόσιο πρέπει άμεσα να καταβάλει τα λεφτά.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ