2014-07-24 01:08:29
Φωτογραφία για Το Φαράγγι της Σαμαριάς μπορεί να γίνει brand name; - Τι συζητήθηκε με τα στελέχη του ΥΠΕΚΑ
Τις δυνατότητες περαιτέρω αξιοποίησης του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς αλλά και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία του Φαραγγιού, συζήτησαν σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πληροφόρησης στο Ξυλόσκαλο, μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων και αντιπροσωπείας από την Αθήνα, αποτελούμενη από ανώτερα στελέχη του Υ.Π.Ε.Κ.Α. και τον αρμόδιο Διευθυντή του Πράσινου Ταμείου.

Η σύσκεψη που είχε και το χαρακτήρα επιτόπιας αυτοψίας, συνέπεσε, όπως ανέφερε η προιστάμενη της Διεύθυνσης Δασών κ.Πολύμνια Σκλαβάκη,  με μια ακόμη διάκριση που έλαβε σήμερα το Φαράγγι της Σαμαριάς, αυτή τη φορά από το γνωστό ταξιδιωτικό ιστότοπο TripAdvisor.

Στη συνάντηση που είχε ως στόχο την εμβάθυνση της συνεργασίας  μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιών, ενόψει και της αξιολόγησης που θα γίνει το 2017 για την ανανέωση του διπλώματος Α' Κατηγορίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, ετέθησαν από την πλευρά των τοπικών φορέων τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία του Φαραγγιού, όπως η στελέχωση του Εθνικού Δρυμού με προσωπικό, η έγκαιρη χρηματοδότησή του, ζητήματα ασφαλείας κτλ.


Τα σχέδια του ΥΠΕΚΑ για το Φαράγγι

Προϊόντα με brand name - Έγκαιρη χρηματοδότηση και στελέχωση σε προσωπικό

Για τις πολλαπλές δυνατότητες ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας, με επίκεντρο την ευρύτερη αξιοποίηση του Φαραγγιού, έκανε λόγο ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών της Ε.Γ.Δ του ΥΠΕΚΑ κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος, που χαρακτήρισε τον Εθνικό Δρυμό ως "θαύμα της φύσης" με τεράστια σημασία για την τοπική και εθνική οικονομία.

Μια από τις σκέψεις που συζητήθηκαν, όπως δήλωσε ο κ. Δημόπουλος στο Flashnews.gr,  ήταν ακόμα και η κατοχύρωση ονομασίας προέλευσης για τα προϊόντα που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή, ένα είδος brand name, που θα ενισχύσει τα τοπική οικονομία, τα έσοδα της οποίας ήδη υπολογίζονται στα 12 εκ. ευρώ, από δραστηριότητες που αναπτύσσονται γύρω από το Φαράγγι της Σαμαριάς.

Οι σκέψεις αυτές, εντάσσονται σε μια φιλοσοφία του πώς θα επεκταθούν οι δραστηριότητες που σχετίζονται με την αξιοποίηση του Εθνικού Δρυμού, πάντα με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την διατήρηση του φυσικού του πλούτου.

Όλα αυτά τα σχέδια βέβαια, για να καρποφορήσουν θα πρέπει να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Φαραγγιού και η επίλυση πάγιων προβλημάτων όπως η έγκαιρη χρηματοδότηση, η στελέχωση σε προσωπικό, η ιατρική κάλυψη κτλ.

Τι απαντήσεις δόθηκαν πάνω σε αυτά;

"Φέτος καταφέραμε, για πρώτη φορά, να υπάρξει, συνεχής πενταετής έγκριση από το ΑΣΕΠ, για τις προσλήψεις σε εποχικό προσωπικό, προκειμένου να λειτουργεί έγκαιρα το Φαράγγι από την αρχή της τουριστικής περιόδου. Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες που υπήρχαν με αποτέλεσμα ο Εθνικός Δρυμός να είναι ανέτοιμος να δεχτεί επισκέπτες" σημείωσε ο κ. Δημόπουλος.

Προτεραιότητα, όπως συμπλήρωσε ο κ. Δημόπουλος για το Υπουργείο, είναι η εξασφάλιση των πιστώσεων και του αναγκαίου προσωπικού, ενώ από του χρόνου θα γίνει προσπάθεια για ακόμη πιο έγκαιρη καταβολή της χρηματοδότησης, από το Φεβρουάριο αν γίνεται, ώστε να γίνονται έγκαιρα διάφορες εργασίες όπως η συντήρηση των μονοπατιών, ο καθαρισμός κτλ.

Τέλος όσον αφορά το θέμα με την έλλειψη γιατρού, ο κ. Δημόπουλος, τόνισε ότι, αν και δεν είναι αρμοδιότητα του ΥΠΕΚΑ, θα υπάρξουν πιέσεις από την πλευρά του, προς το Υπουργείο Υγείας και θεωρεί ότι θα υπάρξει σύντομα θετική εξέλιξη και σε αυτό, καθώς απομένουν κάποια σχέδια  υπουργικών αποφάσεων που θα πρέπει να υπογραφούν, κάτι που αναμένεται σύντομα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ