2014-07-25 15:11:50
Φωτογραφία για Σοκαριστική μαρτυρία δημοσιογράφου:Κάποιος ήθελε να με σκοτώσει.. θα με είχε σκοτώσει
H εμμονή ενός ανθρώπου στο πρόσωπό της την έχει σημαδέψει Μετά από τόσο καιρό, αποφάσισε να μιλήσει, μέσα από ένα μήνυμα που έγραψε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.

 Η δημοσιογράφος Εμαννουέλα Αγγουράκη, γράφει για τον εφιάλτη που βιώνει:

"Αγαπητοί φίλοι. Μετά από πολύ καιρό απευθύνομαι και πάλι σε εσάς με την αφορμή ενός προβλήματος που αντιμετωπίζω, το οποίο ωστόσο όπως εξελίχθηκε, όχι μόνο με ξεπερνάει αλλά αφορά κάθε γυναίκα και κάθε άνθρωπο ο οποίος μπορεί να βρεθεί σε μία δίνη επιθέσεων και μιας επικίνδυνης συμπεριφοράς με απρόβλεπτες συνέπειες για την πνευματική και ψυχική του υγεία αλλά και για τη σωματική του ακεραιότητα.

Συγγράφοντας το κείμενο με το οποίο ήθελα να σας απευθυνθώ αντιμετώπισα αρκετές δυσκολίες που έχουν να κάνουν καταρχήν με την περιγραφή του προβλήματος καθότι ξεπερνά τα όρια της κοινής λογικής που διέπει κάθε νοήμων άνθρωπο.


Δεν μπορώ να βρω τις λέξεις, δεν υπάρχουν οι συγκεκριμένες λέξεις για να σας μεταφέρω γεγονότα που συνέβησαν με σκοπό την ολοκληρωτική μου εξόντωση. Δυσκολεύομαι να μεταφέρω τις πράξεις μίας πρωτοφανούς έκτασης και αγριότητας επίθεσης που δέχομαι επί τρία συνεχόμενα χρόνια. Αυτό για το οποίο μπορώ να μιλήσω είναι για μορφές βίας που ισοδυναμούν με το θάνατο. Μπορώ να μιλήσω για την απουσία του κράτους και την παντελή έλλειψη προστασίας του πολίτη σε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις όπως αυτή για την οποία σας μιλώ.

Μιλώντας για την δική μου περίπτωση αρκεί να πω ότι αν κάποιος ήθελε να με σκοτώσει θα με είχε σκοτώσει. Δεν θα με πείραζε αλλιώς αλλά θα το έκανε εν γνώσει της αστυνομίας και των εισαγγελικών αρχών.

Τα κενά του νόμου ή η κατ΄άλλους η αδυναμία εφαρμογής των υπαρχόντων νόμων είναι ένα γεγογονός το οποίο με πολύ μεγάλη λύπη μου διαπίστωσα. Όπως και η πολύ συχνά λεγόμενη προστασία από τη συκοφαντία στο διαδίκτυο, η οποία δεν είναι παρά ένας μύθος. Μου είναι δύσκολο να αποδεχθώ το πως είναι δυνατόν σε μία υποτίθεται σύγχρονη και ευνομούμενη πολιτεία ένας πολίτης να ζει υπό το κράτος του τρόμου.

Για τον λόγο αυτό απευθύνω κάλεσμα προς τους πολίτες για την ανάγκη μη εφησυχασμού καθότι τα προβλήματα νομίζουμε, όπως έκανα κι εγω, ότι βρίσκονται πέρα από τη δική μας πόρτα. Η ανοχή σε τέτοιες μορφές ακραίας ρατσιστικής και σεξιστικής βίας είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να απομονωθεί από την ίδια την κοινωνία.

Δεν θέλω να σας μιλήσω για τις βλάβες τις οποίες μια τέτοια παρεκκλίνουσα συμπεριφορά μπορεί να επιφέρει σε έναν άνθρωπο. Είναι δύσκολο να κατανοήσει κάποιος πως είναι να σε σκοτώνουν κάθε μέρα.

Δεν θέλω επίσης να μιλήσω για την ελαφρότητα με την οποία κάποιοι συνάνθρωποί μας αντιμετώπισαν μια ακραία επίθεση με απίστευτες ύβρεις και πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Γιατί έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι ακόμη και όσοι αναπαρήγαγαν τα σε βάρος μου λεγόμενα, αν γνώριζαν την πηγή από την οποία προέρχονται, αν έβλεπαν την πλήρη δράση μιας παρανοϊκής προσωπικότητας θα είχαν παραιτηθεί από οποιαδήποτε μορφή ανάμειξής τους με την υπόθεση αυτή.

Αντιθέτως θέλω να επισημάνω την αλληλεγγύη που είδα από δικούς μου ανθρώπους αλλά και από ανθρώπους που δεν γνώριζα, οι οποίοι με στήριξαν σε πολύ δύσκολες στιγμές. Χάρη σε αυτούς και στην οικογένειά μου στέκομαι μπροστά σας και σας μιλώ, θέλοντας να μεταφέρω αυτό το μήνυμα που έχω τόσο πολύ μεγάλη ανάγκη να το κάνω.

Γεγονός είναι ότι έχουμε όλοι ευθύνη. Μπορούμε όλοι μαζί να αποτελέσουμε ένα μέτωπο αντίστασης απέναντι σε κάθε πράξη που στόχο έχει να καταστρέφει τις ζωές των άλλων. Δεχθήκαμε έναν πρωτοφανή πόλεμο.

Και είμαι έτοιμη να κάνω ό,τι χρειαστεί για την υπεράσπιση του δικαίου. Μπρος στη δικιά μου ψυχή σκέφτομαι τις ψυχές των άλλων. Και θα νικήσουμε. Δεν μπορώ να ξεχάσω. Και είναι αλήθεια ότι έχω πολύ δρόμο ακόμη να διανύσω ώστε να πω ότι μπορώ να ζήσω μια φυσιολογική ζωή.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους και ιδιαιτέρως τους ανθρώπους που και οι ίδιοι κυνηγήθηκαν αλλά άντεξαν και δεν εγκατέλειψαν. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου με την βαθειά πεποίθηση ότι θα τα καταφέρουμε. Κάποια στιγμή θα φτάσουμε σε ένα σημείο όπου θα πούμε ότι τα έχουμε καταφέρει". Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ