2014-07-25 18:59:32
Φωτογραφία για ΣτΕ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως απαράδεκτη η προσφυγή της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) που ζητούσε να ακυρωθεί η εγκύκλιος του πρώην υπουργού Παιδείας  Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου σχετικά με τις μαζικές απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Η Ομοσπονδία υποστήριζε ότι η εκτέλεση της εγκυκλίου θα έχει ως συνέπεια τις απολύσεις για οποιοδήποτε λόγο χωρίς να χρειάζεται αναφορά, ενώ η μέχρι τώρα νομοθεσία προέβλεπε απολύσεις για ρητά κατονομαζόμενους λόγους, με χαμηλότερες αποζημιώσεις και χωρίς έλεγχο νομιμότητας από το υπουργείο.

Το Γ’ Τμήμα του ΣΤΕ με την απόφασή του απέρριψε κατά πλειοψηφία την αίτηση της ΟΙΕΛΕ, κρίνοντας ότι οι ερμηνευτικοί  εγκύκλιοι, όπως είναι αυτή του υπουργού Παιδείας, δεν μπορούν να προσβληθούν από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Η μειοψηφία έκρινε ότι η επίμαχη εγκύκλιος εισάγει νέες ρυθμίσεις κανονιστικού περιεχομένου με τις οποίες καταργούνται οι διατάξεις περί απολύσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και κατά συνέπεια μπορεί η εγκύκλιος να ελεγχθεί από το ΣΤΕ, ενώ χαρακτηρίζει αντισυνταγματική την εγκύκλιο. Σημειώνεται  ότι πριν από ένα χρόνο η Επιτροπή Αναστολών του ΣΤΕ  είχε κάνει δεκτή την αίτηση της ΟΙΕΛΕ και είχε αναστείλει προσωρινά  την εγκύκλιο του πρώην Υπουργού Παιδείας.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ