2014-07-26 12:21:21
Φωτογραφία για ΥΠΟΙΚ Κύπρου: Είμαστε εντός τροχιάς - Προϋπόθεση το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις
Οδηγείται στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις. Επίσης θα οδηγηθεί το πλαίσιο για την αφερεγγυότητα φυσικά και νομικά πρόσωπα. Αυτά όπως... ανάφερε ο Υπουργός Οικονομικών αυτά αποτελούν και τις δύο προϋποθέσεις για την εκταμίευση της 6ης δόσης ύψους 436 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, μετά το πέρας της πέμπτης αξιολόγησης του κυπριακού προγράμματος οικονομικής προσαρμογής. Σημείωσε παράλληλα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα αναλύσει τις πρόνοιες του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις.

«Το κυπριακό πρόγραμμα είναι εντός τροχιάς. Αυτό έχει επιβεβαιωθεί και στόχος και επιδίωξή μας είναι να συνεχίσει η εφαρμογή του προγράμματος για τη μεταρρύθμιση της οικονομίας σε συνεργασία με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης.

Για το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις, ο ΥΠΟΙΚ είπε πως θεωρεί πως το νομοσχέδιο διασφαλίζει με τρόπο ικανοποιητικό τα δικαιώματα τόσο των καταθετών όσο και των δανειζομένων.


«Αυτό πρέπει να είναι το κριτήριο και ας έχουμε υπόψη μας πως οι τράπεζες δεν αποτελούν παρά τους ενδιάμεσους φορείς μεταξύ καταθετών και δανειζομένων. Θεωρώ ότι αυτό το νομοσχέδιο εξισορροπεί σωστά τα καλώς νοούμενα και των δύο και συνεπώς θεωρώ πως το νομοσχέδιο μπορεί να γίνει αποδεκτό», πρόσθεσε.

Είπε δε πως οι ασφαλιστικές δικλείδες του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις είναι: Δικαίωμα για προσφυγή στη δικαιοσύνη, πρόσβαση στο θεσμό της διαμεσολάβησης, αξιόπιστη διαδικασία καθορισμού της αξίας, αλλά και διατήρηση επιφυλαχθείσας τιμής επ` αόριστον.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ