2014-07-26 13:14:25
Φωτογραφία για Τον Σεπτέμβριο «κληρώνει» για τη λίστα Λαγκάρντ
Για θυμηθείτε τι είχε πει ο μπικας; δεν είχε πει ότι αυτός μονό συμβουλές, τάχα μου, έδωσε για το θέμα; και το ερώτημα που τίθεται είναι πως έδινε συμβουλές εάν δεν εγνωριζε τη λίστα;

δίνει κάνεις σώφρον άνθρωπος συμβουλή στην κυβέρνηση αν δεν έχει δει, μελετήσει και επεξεργαστεί ένα θέμα;

για ψάξτε λοιπόν τι είχε ακριβώς πει ο κύριος αυτός στην κατάθεση του στην βουλή...

Αρχές Σεπτεμβρίου τελικά θα απολογηθούν για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Διώτης και Γιάννης Καπελέρης.

Με το κακούργημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου και οι δύο ως κατηγορία, ενώ ο κ. Διώτης επιπροσθέτως  αντιμετωπίζει και την κατηγορία της υπεξαίρεσης εγγράφου.

Σε ότι έχει σχέση πάντως με τον Γ. Παπακωνσταντίνου, έχει

ολοκληρωθεί η ανάκριση και αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα για παραπομπή ή όχι.

 Είναι γνωστό ότι, ο πρώην πρωθυπουργός, είχε ενημερωθεί από την ΕΥΠ για το θέμα της λίστας.


Για την ιστορία, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ είχε καταθέσει στην Προανακριτική ενέπλεξε στην υπόθεση τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα. Κατά την κατάθεσή του στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ο κ. Διώτης παρέδωσε στους βουλευτές μια σειρά από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχε ανταλλάξει ο ίδιος με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για το επίμαχο στικάκι.

Τα 8 e-mail αντηλλάγησαν στις αρχές Ιουλίου του 2011, όταν δηλαδή ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε ήδη «μετακομίσει» από το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, συνέχιζε ωστόσο να ασχολείται ενεργά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Από τη συγκεκριμένη αλληλογραφία προκύπτει ότι για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ γνώριζαν τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όσο και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Παπανδρέου έχει υποστηρίξει ότι δεν γνώριζε για τη λίστα τίποτα παραπάνω από το ότι παρελήφθη, ενώ ο κ. Μπίκας έχει καταθέσει ότι ενημερώθηκε για το θέμα από τον ξένο τύπο.

Από την αλληλογραφία προκύπτει επίσης ότι ο κ. Μπίκας είχε ενημερώσει ο ίδιος τον  πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Απαντήσεις στα ερωτηματικά που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη αλληλογραφία αναμένεται να δοθούν από τον κ. Διώτη στην προανακριτική Επιτροπή.

Αυτά για την ιστορία, για να μην ξεχνιόμαστε.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ