2014-07-26 14:42:31
Φωτογραφία για Επεκτείνονται τα όρια του Λιμεναρχείου Πατρών
Από τις 28 Αυγούστου ξεκινάει επισήμως η εφαρμογή του λιμενικού «Καλλικράτη», κάτι που σημαίνει ότι τα όρια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Πατρών αυξάνονται. Μόνο που... ταυτόχρονα προβλέπεται να αυξηθεί και η ταλαιπωρία των κατόχων σκαφών στο Αίγιο, καθώς με τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται το Υπολιμεναρχείο Αιγίου θα υπάγεται στην Πάτρα.

Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι οι κάτοχοι σκαφών από το Αίγιο θα είναι αναγκασμένοι να απευθύνονται στις λιμενικές υπηρεσίες της Πάτρας προκειμένου να τακτοποιήσουν μια υπόθεσή τους. Και για μια απλή σφραγίδα ή ένα απλό έγγραφο θα είναι αναγκασμένοι να διανύουν την απόσταση Αίγιο Πάτρα προκειμένου να ολοκληρώσουν την εκκρεμότητά τους.

Επιπρόσθετα, η δικαιοδοσία του Κεντρικού Λιμεναρχείου θα ξεκινάει από το Κουνουπέλι μέχρι τα όρια του Νομού Κορινθίας και αυτό δημιουργεί προβληματισμό σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών ασφαλείας Κεντρικού Λιμεναρχείου. Και αυτό γιατί τα έκτακτα περιστατικά θα πρέπει να καλυφθούν από την Πάτρα, κάτι που σημαίνει σπατάλη δυνάμεων και προσωπικού. Επιπλέον, αναμένεται να υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση περιστατικών, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζώων.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας έχει κάνει έναν πρώτο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των νέων αναγκών, ωστόσο στην πράξη θα διαφανούν οι ελλείψεις και η ορθότητα του σχεδιασμού.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ