2014-07-28 08:17:14
Φωτογραφία για Συνεδριάζει ξανά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Γάζα – Εκεχειρία ζήτησε από τον Νετανιάχου ο Ομπάμα
Την ώρα που ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων από τις επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας αυξάνεται και η... κυβέρνηση Νετανιάχου κλείνει τ’ αυτιά στις εκκλήσεις για ειρήνη από τους ίδιους τους ισραηλινούς πολίτες, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάζει για να ζητήσει... εκεχειρία.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδριάζει για να εξετάσει την κατάσταση στη Γάζα, ανακοίνωσαν διπλωμάτες. Οι 15 χώρες μέλη του Συμβουλίου αναμένεται να υιοθετήσουν δήλωση που καλεί σε κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Σύμφωνα με το σχέδιο της δήλωσης, αντίγραφο του οποίου δημοσίευσε το Γαλλικό Πρακτορείο, το Συμβούλιο καλεί σε "άμεση και άνευ όρων ανθρωπιστική εκεχειρία".

Οι 15 χώρες μέλη καλούν το Ισραήλ και τη Χαμάς να τηρήσουν την εκεχειρία καθ' όλη τη διάρκεια της μουσουλμανικής γιορτής Αϊντ του τέλους του Ραμαζανιού και "πέραν της ημερομηνίας αυτής".

Καλούν επίσης τις δύο πλευρές να "σεβαστούν πλήρως το ανθρωπιστικό δίκαιο και κυρίως αυτό που αφορά την προστασία των αμάχων" καθώς και να προσπαθήσουν να "εφαρμόσουν μια εκεχειρία διαρκή και πλήρως σεβαστή".

Ομπάμα σε Νετανιάχου: Παύσατε πυρ!

Ακόμη μια τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με τον δεύτερο να ζητά κατάπαυση πυρός. Ο Αμερικανός πρόεδρος, μάλιστα, χαρακτήρισε «στρατηγικά επιβεβλημένη» την άμεση και άνευ όρων κήρυξη εκεχειρίας στη Γάζα.

Εκτός από το τέλος των συγκρούσεων στη βάση της συμφωνίας για την εκεχειρία που είχε επιτευχθεί το 2012, ο Ομπάμα πρόσθεσε ότι θεωρεί πως «σε τελευταία ανάλυση η όποια βιώσιμη λύση στην ισραηλινοπαλαιστινιακή διένεξη πρέπει να εξασφαλίζει τον αφοπλισμό των τρομοκρατικών οργανώσεων και την αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας».

Επανέλαβε επίσης τη θέση των ΗΠΑ ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του και καταδίκασε τη χρήση ρουκετών και υπόγειων στοών από τη Χαμάς για να διαπράττονται επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ