2014-07-28 08:21:51
Φωτογραφία για Αναστασιάδης και Σαμαράς...
 Με τον Λάζαρο Μαύρο

Δ Ε Ν ΕΙΝΑΙ για να αισιοδοξεί κανείς η προγραμματισμένη για σήμερα μετάβαση του Προέδρου Αναστασιάδη στην Αθήνα για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Σαμαρά. Δεν είναι για να ελπίζει κανείς σε αναστροφή:

(α) ΤΗΣ επικίνδυνης παρακμής στην οποία έχουν περιέλθει από χρόνια οι σχέσεις του κυπριακού με το ελλα-δικό μας κράτος, εγκαταλειφθείσας κι εκλιπούσας της πολιτικής του Δόγματος Ενιαίου Αμυντικού Χώρου.

(β) ΤΟΥ επικίνδυνου υποτροπιασμού της στάσης ραγιαδισμού και κατευνασμού, Αθηνών και Λευκωσίας, απέναντι στη βουλιμία του Νέο-Οθωμανισμού της Άγκυρας.

(γ) ΤΗΣ καταστροφικής για τη διάσωση των συντελεστών εθνικής ισχύος Ελλάδος και Κύπρου κατάστασης, οικονομικής (κι όχι μόνο) υποδούλωσης στην Τρόικα όπου οδήγησαν αμφοτέρων των κρατών οι πρωταίτιες Κομματοκρατίες. Αποδεδειγμένα ανίκανες, άχρι τούδε, ν’ αξιοποιήσουν, στρατηγικά και οικονομικά, τα «θεόσταλτα» Κοιτάσματα στις ΑΟΖ μας.


(δ) ΤΗΣ πολύ επικινδυνότερης για το Κυπριακό, μη αξιοποίησης του ευρωπαϊκού πλεονεκτήματος των δύο κρατών απέναντι στην προελαύνουσα εν Ε.Ε. τουρκική διπλωματία, με τις «Χιαστί» διευκολύνσεις που αστόχαστα της προσέφεραν οι αθεράπευτες ψευδαισθήσεις Λευκωσίας και Αθηνών, ώστε εκείνη «με ύφος χιλίων πασάδων» να προαναγγέλλει ως εκλιπούσα την Κυπριακή Δημοκρατία κι ως επικείμενη τη μετατροπή ολοκλήρου της Κύπρου σε προτεκτοράτο της, ονόματι «Διζωνικός Συνεταιρισμός Δύο Ίσου Καθεστώτος Συνιστώντων Κρατών», μ’ εξοβελισμό κάθε έννοιας Ευρωπαϊκού Κεκτημένου Ε Α Ν ΥΠΗΡΧΕ έστω και η παραμικρή ελπίδα αναστροφής, εάν δηλαδή οι δύο κυβερνήσεις, έχοντας συνειδητοποιήσει το βούρκο όπου έχουν βαλτώσει τα δύο κράτη του Ελληνισμού, αποφάσιζαν να μελετήσουν έστω τις πιθανότητες, τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες μιας άλλης σωτήριας Κοινής των Ελλήνων Στρατηγικής,

Τ Ο Τ Ε, από καιρό θα παρακολουθούσαμε επί εβδομαδιαίας βάσεως επισκέψεις του Αναστασιάδη στην Αθήνα και του Σαμαρά στην Κύπρο. Κοινές συνεδριάσεις Υπουργικών Συμβουλίων. Θεσμοθέτηση Κοινού Οργάνου Συντονισμού Πολιτικής. Διαρκείς συνεννοήσεις με όλες τις κομματικές ηγεσίες, αμφοτέρων των Κοινοβουλίων, όλων των Ευρωβουλευτών Ελλάδος και Κύπρου, συν τη Διασπορά, σε μια πανεθνική συστράτευση διάσωσης και ενδυνάμωσης Ελλάδος και Κύπρου.

Α Ν Τ Ι  ΤΟΥΤΩΝ, είχαμε, επί Σαμαρά & Αναστασιάδη, την επαίσχυντη Ρηματική Διακοίνωση (την 1η μετά την Χούντα) τού και αντιπροέδρου της ελλα-δικής μας κυβέρνησης, υπ.Εξ. της μητρός Ελλάδος, κυρίου Βαγγέλη (εναγκαλιζομένου με τους Νταβούτογλου - Τσιαβούσιογλου) ΕΝΑΝΤΙΟΝ της Κύπρου: Ως άνανδρη επίθεση κατά της ανδρειωμένης επίκρισης που η ευρωβουλευτίνα Ελ. Θεοχάρους διατύπωσε για τον ραγιαδισμό του εν λόγω… ανδρός!!!

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Από τις… «Τρεις Στήλες» στις «διακοινοτικές», του καταλόγου καταγραφής (α) των θεμάτων που έχουν συμφωνηθεί, (β) που είναι κοντά και (γ) που δεν έχουν συμφωνηθεί, την οποία... πρότεινε στον Έρογλου ο Αναστασιάδης κι εξήγησε στην τουρκική «Χαβαντίς» ο κυβ. εκπρ. κ. Ν. Χριστοδουλίδης («Σ», 27.7.14, σελ. 17), ΕΑΝ η 1η και μόνο στήλη τεθεί σε δημοψήφισμα, ΕΣΤΩ ΜΟΝΟ ΕΝΤΟΣ ΔηΣυ, έχει την παραμικρή πιθανότητα έγκρισης, κύριε Εκπρόσωπε; Θυμάστε, άραγε, το 66% της 24ης Απριλίου 2004;

Σημερινή
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ